Jumps & Turns

Så hette dagens danstimme. Åh vad man känner sig rostig efter den långa pausen. Balansen var int den bästa och snurrig blev man av allt snurrande, men det e väl bara att kämpa på! Nu har jag bestämt att jag ska gå där så mycket som jag bara kan. Har valt att betala för obegränsade timmar, vilket betyder att jag får gå hur ofta som jag vill, bra va!! Å eftersom det kostar en hel del så finns det inte rum för något som heter lathet! ;)
 
Jag har börjat återhämta mig efter de korta dygnen som har varit och har svårt att förstå att det är torsdag imorgon! TIll helgen tror jag bestämt jag ska få finbesök från Vasa! Min efterlängtade och saknade (betyder väl typ samma sak men hur som helst) före detta granne Emma kommer och hälsar på. Åååh vad rolig det ska bli!! :) Och det betyder att nu är det färdigt skrivet, stretcha, duscha å sen plocka upp å reda upp här så jag int behöver stressa med allt imoron :)
 
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

Dagen med stort D närmar sig...

...roadtrip till Helsingfors för att se LADY GAGA!! :) Det är så otroligt spännande att jag får inget gjort här ikväll. Eftersom jag åker genast efter jobbet å kommer hem sent sent samma natt så måst ja tänka ut kläder å va ja ska ha med mej både tills imoron å till tisdag. Å som sagt, hjärnverksamheten e int riktigt på topp mer så det går lite trögt. =)
 
Idag har jag varit på båtmuséum med Daniel, Mirjam, Filip å Micke. Med tanke på att de har haft en segelbåt så kan ni ju gissa vems idé det var ;) Men det var helt intressant att kolla runt, å om int annat fick man lite benträning av att gå i de smala, branta trapporna :D
 
Det e så skönt att ha brorsönerna så här nära. Då man saknar dem e d bara att ringa å så tar d int länge innan man hinner träffas :) Å så e d nog bra att ha deras föräldrar nära också, har redan hunnit få x-antal måltider å mycket hjälp med lägenhet å annat. Bra bra! Tack för det :)
 
Och idag har jag äntligen fått upp en massa lådor på vinden å ut med söndriga pafflådor å plast å sånt som ha stått å skräpa här. Tog mig riktigt i kragen å dammsuga på samma gång, så nu känns det så mycket bättre. Bara jag ännu sku orka gå igenom klädskåpet så sku det var perfekt...men d får bli till en annan dag :D
 
Nästa vecka ska jag börja dansa igen!!! :) Har varit å provdansat på en dansstudio å jag tror det kommer bli super bra. De har mycket varierande timmar, specifika teknik-timmar som jag ska satsa på, å lite annat smått å gott.
Kommer att kännas bra att börja träna på allvar nu. Hittills har jag slarvat å det har int känt speciellt bra. Ett annat plus med studion är att den är relativt nära och det är jätte fint där - inredningen går i lila, vitt å rosa :D
 
Nu ska jag avrunda å fundera lite på den kommande veckan. Sen ska ja säkert avsluta kvällen med en liten skön tv-stund i soffan :)
 
 
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

Första dagen på nytt jobb!

Haloijj! Idag har jag varit min första dag på dagis! Jag hade nog en riktigt lyxig mjukstart, med 5 härliga barn, som var hur duktiga å glada som helst. De var int ens blyga fast det var en ny "tant" där. Så det kändes riktigt bra, och jag kommer nog att trivas :) Lite omställning förstås att stiga upp tidigt på morgonen, men det e bra med lite rutiner. Börjar bli dags nu!
 
Igår var vi å letade efter skor åt brorsönerna, Filip å Micke - laddar upp inför dagisstarten, och sedan tittade vi på en TV åt mej :) Eftersom min dator samarbetar i 10 minuters pass så e den int till så mycke sällskap så där på kvällarna. Så nu tyckte jag det var dags att skaffa en TV och här står den nu :)
 
Efter jobbet idag cyklade jag iväg för att fira Micke som fyller hela ETT år idag! Fick både mat och födelsedagsglass :) och han fick fina presenter.
 
Tjaa, nu börjar det där 10 minuters passet ha gått så ja borde avsluta medan ja ännu hinner uppdatera inlägget.
Men först EN fråga! Vet nån hur man får in svenska kanaler? Varifrån ska man köpa? Några bra förslag?
 
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
  (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

Nyinflyttad Åbo-bo :)

Tja på er! Det har varit lite dåligt med uppdatering så jag tyckte det var dags nu :)
Jag har som sagt flyttat till Åbo nu! Jag å mamma åkte ner i söndags å pappa kom några dagar senare. Och vilken tur att de hade möjlighet att komma och hjälpa mig att flytta. De var här till torsdag och ännu finns det saker att göra :P
Jag har köpt en del nya saker till lägenheten, vilket betyder att jag sku bli väldigt glad om jag vann nån stor vinst nu ;)
Men jag tror nog att lägenheten kommer att bli bra sen då allt är på plats, nu väntar ja t.ex. ivrigt på min soffa, utan den är det lite tomt här.
 
Förutom flytten har jag gått en sväng på konstens natt, missade tydligen alla program, men mycket människor var iaf i farten. Jag har också varit å hälsa på till min kommande arbetsplats, åh va gulliga barn där var. Hur lugna som helst och super söta, öppen och glad personal, tror nog att det kommer att gå bra :D
 
Sen har jag också gjort lite tråkiga saker, som att springa fram å tillbaka och fylla i olika papper, det var lite struligt ett tag men nu borde allt har ordnat upp sig.
 
Idag är det riktigt varmt, har sommaren kommit tillbaka? Well I hope so! Gick en runda på stan, och nu sitter jag här hemma å bloggar. Det känns kul med en ny stad, lite större än vad jag har sett dom 3 senaste åren :P
 
Kvällen tror jag får gå till att ordna upp här, eftersom jag int gjort nå annat vettigt idag. Om nu int någo annat spännande råkar dyka upp, det får vi se :D
 
Och hei, en till sak... Jag tror att jag har hittat ett ställe å dansa på!! :D Schemat ser bra ut, så jag ska fara dit i veckan å prova på lite. Och så finns det en annan spännande sak med det hela, men det berättar jag mer om senare, då jag också själv vet lite mer! =)
 
Och jag skaa försöka blogga oftare, så ni som e där hemma å int har någo att göra då ja e borta, kan läsa lite ;)…Och en inflyttningsfest är nog på kommande inom snar framtid ;)
 
Have a great Saturday night!
 
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

Get It Started!

 
Nåjaa, nu är det mesta packat å klart och imorgon bär det sista flyttlasset av till Åbo. Har en vecka på mig att fixa i lägenheten, packa upp å skaffa sånt som behövs osv.(bra att man har lite hjälp av föräldrarna då).
Förhoppningsvis hinner jag ocksa ta en liten rundvandring  å lära känna staden lite bättre :) Gym å dansskolor ska ja också försöka hinna kolla upp. Något bra ska jag väl nog hitta, så jag får börja träna regelbundet å få nån ordning på vardagen :)
 
Nu börjar det nog kännas spännande att flytta, nu e det verkligt, det händer faktiskt! Det ska bli jätte roligt att börja på nytt jobb, men också det känns förstås spännande i början. Men det känns bra, och det är huvudsaken!
 
Så nu startar ett nytt kapitel i mitt liv! :D
 
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

"oh my goodness"

Jag minns int när jag senast sku ha vari så här länge sjuk i kroppen. Varje gång jag stiger upp efter att ha suttit/legat en längre stund så går jag som en krokig gammal liten dam. Att laga håret e ingen idé att ens försöka, armarna orkar inte. MEN, det här e inget jag klagar på (bara liiiite, för ja måst nog erkänna att det e smått jobbigt att int kuna röra sig normalt).
 
Men tänk, på 4 dagar har jag lärt mig en Street- koreografi på about 5-6 min sku ja gissa, å en Show-koreografi som e 9,5 minuter! Som tur känns de int så långa, men det ska bli kul att uppträda, fast ja redan e nervös. Publiken kommer att sitta runt på alla sidor å kanter, så det finns ingenstans man kan "gömma" sig på eller ens hoppas att ingen ser de "sämre" delarna :)
 
Så imorgon ska det ännu tränas lite å på torsdag gäller det :D
 
En annan sak som är bra med att dansa...man får nya musiktips :) den här killen har gjort en hel hop med lugna sköna covers på olika låtar...den här e en av mina favoriter!
 
 
 
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

Dancing makes me happy :)

Det där lilla tomrummet som jag har känt hela sommaren försvann idag, då jag ääntligen fick dansa! ♥ I några dagar framåt kommer vi (Tanssikoulu Kipinä) att ha intensiva träningar inför Konstens Natt i Vasa, som är på torsdagen (9.8). Jag är med i två grupper, Street och Show, och sen kommer deras egna grupper att uppträda med olika koreografier, så det blir mycket dans!
 
Idag började vi på Street-koreografin och den va så niice, kommer å bli jätte bra har jag på känn :D Men det kändes nog lite stelt och dansa, får hoppas att den stelheten försvinner ganska snabbt.
 
Imorgon fortsätter vi med Street och börjar på Show-dansen. Det ska bli spännande, fast jag fasar för piruetter, hopp, benkast och allt som har med vighet att göra ;) Provade på lite av det i måndags då jag va på intagningar, huhhu, piruetterna gjorde mig snurrig på direkten, kickarna som sku kännas lätta å flyga, kändes tunga som sten - så nu blir det effektiv stretchning och snurra-runt träning och så får vi hoppas på det bästa :D
 
Oj, det här inlägget handlar bara om dans märker jag. Men tänkte faktiskt härom dagen att bloggnamnet inte riktigt alltid matchar med det jag skriver :D eller egentligen ganska sällan ;)
 
Så idag fick det handla om Dance with rythm!
 
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

RSS 2.0