mitt gamla fritidsintresse...

Idag har Wasa Football Cup sparka igång och matcher har spelats hela dagen. Vi har en bekant i Tyskland som är fotbollstränare och är här nu med sina pojkar, så nu har vi nån att heja på :) Att komma till "monitoimi", som vi kallade dem (MTV-planerna), är varje år en lika skön känsla. Men åååh vad jag saknar fotbollen då jag ser på barnen som spelar.
Det var så roligt då man var liten, och jag blev riktigt till mig, nästan så att jag tänkte springa in på planen och börja spela. Det kunde jag ju inte, dels var det pojkar 10 som spela och så kan man nu int annars heller bara göra det. Men istället satt jag bredvid och referera åt pappa vad de gjorde bra/kunde ha gjort bättre osv. Det var så roligt att kolla på så jag tänkte glömma bort att jag faktiskt har jobb ännu imorgon.
På lördagen på dagen skall mitt kusinbarn spela på torget så det måst jag kolla. Di e så söta dom där små då dom springer på torget ;)

För övrigt har det varit väldigt varmt på jobbet idag, men skönt för jag har vattnat hela dagen, rätt så chill dag.

Nu är jag hungrig och skall äta, packa väskan för imorgon, och förhoppningsvis vara lite tidigare i säng idag :D

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

härliga sommarväder!

Jag älskar detta väder, jag blir så sprudlande glad klockan 6 på morgon då jag ser att det är varmt och soligt där ute. Även fast det är tidigt, jag är trött och måst till jobbet, så är det skönt. För det är mycket roligare att jobba då solen skiner och det är varmt, än då det är kallt och regnigt!
Så alla som int står ut med värmen, klaga ej! Det kunde vara värre!

Nu börjar jag vara tillbaka till vardagen, inga slöa dagar utan jobb från morgon, och ut och chilla, spela volley på eftermiddagen - kvällen, skönt. Där emellan hinner jag med lite teknikträning :) Jag försöker satsa på det nu då jag har kommit igång på dom här 2 veckorna jag var i sthlm. Så nu ska jag göra lite teknik varje dag, känner redan att det går bättre, speciellt piruetter, jag blir int lika snurrig :D Synd bara att vi har lite dålig planerad lägenhet för sådant :/

Igår blev det volleyboll och idag blev det att sola och chilla här nära mej. Jag är lite sån att jag helst int far till stranden bara för att sola, för jag blir rastlös å vill bara spela då jag vet att det är möjligt där. Däremot om jag bara vill chilla och sola, så har jag tur som har kaserntorget bredvid mig. För många är bristen av människor där ett hinder, men för mig är det bara plus. Då jag vill sola, är det ofta för att jag är trött och vill ta det lugnt. Då är det skönt med lite mindre folk, plus att det e mysigt å kolla runt på de som passerar. Dessutom är det sol där typ hur länge som helst, man behöver bara flytta sig lite :)

Jag har länge gått och fundera när det skulle hända igen. Kommer den dagen nångång? Tydligen gjorde den det. Och jag blev glad :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


äventyret börjar lida mot sitt slut...

Nu är det bara två dagar kvar och eftersom tiden bara rusar fram så tror jag det går ganska snabbt. Det har varit jätte roligt att gå den här danskursen, jag har lärt mig mycket och vet vad jag vill göra och träna på. Jag längtar hem till min musik, spotify, så jag kan börja va lite kreativ själv också :) Men framför allt har det varit kul att träffa alla vänner jag int ser så ofta här, samt att för en gångs skull inte stress-shopp (även om det blev lite sånt).
Det tråkiga är att mina pengar e slut, och har varit det en halv vecka, å det har verkligen int varit kul å gå runt utan pengar. Men jag har ju klarat mig.

Jag längtar
hem till min säng, fast det int är min riktiga säng, men nu ha jag sovit på golvet och det börjar kännas nu.
Jag längtar efter att få sova en hel natt utan att vakna en enda gång å framförallt att få sova på morgonen utan att de bygger, spränger å lastar på lastbilar rakt utanför fönstret.
Jag längtar hem till mina vänner, skall bli roligt att få träffa er, har saknat er massor <3
Jag längtar hem till min dator (int alls datanörd haha), jag vill lyssna på min musik - det är som en drog, jag är beroende av den och blir galen utan den :)
Jag längtar hem till lugn och ro. Det är roligt att komma bort, men otroligt skönt att komma hem och slappna av!

Nu lovade jag att gå på en promenad med tanten jag bor hos, även om jag innerst inne skulle vilja lägga mig framför tv:n en stund eller nåt. Jag är super trött och vill sova juh! :D

Vi hörs säkert först då jag kommer hem!
Puss hej :)

tennisbollar, Salsafest, köpstopp.

Hej igen!

I fredags var det då sista dagen för veckan som vi hade dans, måst ärligt säga att det var riktigt skönt. Visst är det roligt, men lite paus vill man ha, å tänk - ingen balett på två dagar :D
På modernt hade vi ingen musiker så vi kastade tennisbollar :) Hahah. det var så sjuukt roligt. Vi stod alla i en stor ring, å först sku man säga sitt namn å klappa en rytm och så sku alla göra likadant. Sen skulle vi kasta runt EN tennisboll. Man fick inte kasta den till någon som redan hade haft den. Efter det skulle vi minnas vem vi kastade åt och vem vi fick den av och så körde vi igen ett varv - man skulle alltså kasta till samma person som tidigare. Med tiden kom det en boll till, och en boll till, och ännu en boll till osv. Sammanlagt hade vi 5 bollar i rörelse samtidigt, man måste va koncentrerad om man int ville ha den i huvudet. Jag lyckades kasta bollen en gång i huvudet på vår lärare (som tur var vi så många så hon visste int att det var jag) :D För att göra övningen ännu lite svårare fick vi olika saker som vi skulle göra då vi fångade bollen (fånga - hoppa - snurra ett varv - kasta iväg) var kombinationen till slut. SÅ det var mycket att tänka på. Igen fick jag en fördel från mitt f.d. fotbollsliv (å alla andra bollsporter man lekte med som liten). Jag hade lätt för att ta emot och kasta iväg bollarna, samt hade lite koll på vad de andra gjorde. Ibland undrar man vad folk gör på skolans gymnastiklektioner =)
Nåja, resten av lektionen gick ut på lite andra boll-övningar + lite följa john - alltså en ganska "lugn" timme.

Igår, lördagen, kom Rebecca ner å hälsa på = å d ha varit en jätte skojig helg. Vi gick på stan heela dagen igår, från klockan cirkus 10 till cirkus 7 för att fortsätta på salsafestival på Grönan (Gröna Lund). Det var ju å lite annorlunda - jag dansade inte utan satt och kolla på och iakttog å kommenterade alla andra som dansa (haha, ganska elakt, men ingen behövde ju höra mina tankar) nä, det fanns faktiskt människor av alla slag, de som dansade bra och var medvetna om det, de som dansade för skojs skull, å de som så gärna ville dansa men inte riktigt fick till stegen. Som sagt, en intressant blandning som var kul å titta på ;)

Jag/vi hann också träffa Malin en sväng igår, fika, det var jätte kul å så träffa jag ju Camilla här tidigare i veckan. Det är så kul å va i Stockholm å int endast springa på stan ;)

Jag å Becca hittade en butik igår som sålde bort tavlor, jag köpte två super fina, ganska små för endast 49 sek. Det är ju ingenting! Där va en till jag lätt skulle ha köpt för 40 sek men den var så stor så jag tror int mamma å pappa sku ha blivi så glada på att släpa hem den.
Ja, det har jag kanske int sagt, de kommer hit på tisdag, med bilen, för att sedan fortsätta nån annanstans, dvs. jag kan skicka hem lite grejer med dem :D det finns int en chans att ja sku få hem allt ja har nu, ja fick ju just å just hit mina grejer ;) Men nu har jag köpstopp! Jag får absolut int köpa någo mer!! Så den här veckan ska ja bara ta det lugnt, kolla på naturen, ööh.. ja int vet jag vad ja ska göra. Förutom att mamma å pappa kommer på tisdan så kommer å Daniel, Mirjam å Filip. Så då ska vi väl göra nå skoj som grabben tycker om :D det ser ja fram emot!

Nu ikväll ska ja bara softa å int göra någo, kolla tv. Det e lyx nu me alla svenska kanaler så det kommer mycket program hela tiden.

Tjingeling! Hur går det med midsommarplanerna??

träningsvärk + pengabrist

Go'kväll!

Nu är det en väldigt trött, slut och sliten tjej som anstränger sig för å skriva lite blogg :D
Nu har största delen av veckan gått, halva kursen, jag känner att jag redan har utvecklats och fått massor att tänka på. Lektionerna går så sjuukt snabbt, så det är synd att jazzen bara är 1h och de två andra är 1h 15min, man märker stor skillnad. Baletten blir tråkigare och tråkigare för varje gång, jag förstår nog varför jag aldrig har dansat balett förr, synd bara att den träningen är ganska viktig :/ Men kan man int göra den liite roligare? För just nu finns det verkligen inget roligt i den alls. Eller jo, det är roligt då man får låtsas se ut som att man äger hela världen, fast det känns int riktigt så :)

Jag glömde annars att säga att vi kör till Live musik (baletten och modernt). I baletten är det bara tråkigt och sövande, eftersom det är klassisk musik, och en gubbe som spelar på en flygel (en liten fördel har jag då jag har spelat violin - jag känner igen de flesta låtarna). På modernt, är det kul, då har vi bara trummor men det ger en häftig känsla.
Men jag måst säga en gång till, Jazzen är så otrooooligt kul. Första låten vi dansa till var en lugn och jätte härlig låt och den vi dansar till nu är super snabb och svängig :D (låtarna kommer upp senare).

Okej, men förutom dansandet...dagarna går jätte snabbt, jag e stressad över att int hinna gå på stan :) för egentligen har int jag hunni så mycket som jag trodde jag skulle hinna med... Nu är jag dessutom i princip utan pengar, har ca 400 kr kvar av det jag hade med, och jag hade int tänkt att jag skulle använda mer än det. Men jag måst ännu: fixa min iPod (lär kosta en hel del), köpa rakpermanent till håret + hårförlänging, köpa en bikini (har int ännu hitta en enda som jag ens skulle kunna tänka mig), köpa knäskydd och så var det nog något till. Plus att jag snart måst fylla på resekortet, ta mig ut till flygplatsen och så lite pengar till mat. Fast maten är nog något jag verkligen int satsar på nu. Jag får ju äta här där jag bor, men min lunch i stan blev sist en liten semla :D jag vill ju int slösa pengar på mat, fatta va onödigt! :D

Så bara ett litet tips sen ti er där hemma, jag är pank. Om ni har pengar över så dela med er till de fattiga ;) (dvs. till mig, så att ingen missförstår)

BTW, om DU befinner dig i Vasa 23.6 natten till 24.6 så skulle jag vara i stort behov av skjuts, från flygplatsen in till stan. Det går ju att ta taxi, men jag sku int vila betala en förmögenhet. Hojta till här, eller messa mig om du har min nummer. Då skulle jag vara mycket tacksam :)

Tack och hej svej!

mitt i ett äventyr :)

Haloja!!
Nu har jag äntligen tid och möjlighet att uppdatera. Sitter på en dator som ser ut å va från stenåldern så har ingen aning hur det kommer att se ut sen, men strunt i det. Det är innehållet som räknas!! :D

Jag har tagit mig till Stockholm, utan desto större problem. Två kvällar har jag dansat och det känns i kroppen. Baletten är jätte svår å super tråkig, vi dansar till levande (läs sövande) pianomusik och läraren talar så att jag just å just förstår (rombé, upp i passé, en liten tendú osv) :D
Läraren i modernt är ganska rolig, hon talar engelska i speedad fart (and up 2,3 down 2, 3 and in 2,3 and out 2,3 osv.) svårt å skriva hur hon gör. Dom lektionerna är helt okej, vi rullar massor på golvet så det kan jag kanske snart :D
Jazzen är helt klart bäst! Läraren har god fart på och koreografin vi gör är super härlig, kanske ni får se den nån gång ;)

Nu skall jag inte sitta uppe hela natten, bor trots allt hos en äldre dam (pappas släkting) så jag kan int ta upp all tid. Vilket också betyder att det kan vara dåligt med uppdateringar, men allt är bra och det är roligt här, så jag trivs!

BTW, REA i Stockholm, otroooligt bra. Läste i tidningen att de har så mycket i lagren så rean i år kommer att verkligen vara kvalitet för pengarna, inte bara krims krams. Jag har redan shoppat och insett att jag kommer att hamna på gatan i slutet av sommaren.

Det var allt för denna gång, ha det bra!

Gonatt!

ut på dansande äventyr :)

Haloijj! Nu är allt färdigt packad och jag är sådär smått stressad och nervös som jag brukar vara då jag skall ge mig iväg någonstans. Den här gången bär det av mot Stockholm (via Åbo en helg). För er som nu int vet så skall jag gå en 2 veckors danskurs på Balettakademien i stilarna: Balett, modern/nutida och jazz. De här senaste tre dagarna har jag gått på modernjazz och disco/show här i Vasa, på Kipinä, och jag kan säga att det kändes ganska svårt, så får se hur det blir i sthlm. Men hur som helst, jag hinner int skriva så mycket mer nu.

Antagligen kommer jag inte att ha tillgång till internet så mycket, så det kan vara dåligt med uppdatering här, men jag skall försöka så fort jag hinner :) Annars kanske det går lättare med Facebook ;)

Ni skall ha det så bra, så hörs vi senast då jag är back in town, dvs. till midsommaren. Så jag vill sen å göra någo skoj på midsommaren, hojta till sen då nån vet vad som händer och sker!

Moikka ;)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Best friend day ♥

Har upptäckt att det är mycket roligare att jobba då man lyssnar på radio än på musik. Tiden går snabbare känns det som, speciellt då man har radio X3M i öronen :) Varje dag presenterar de vilken dag det är idag t.ex. workout day, chocolate day osv. och idag är det Best friend day!
Det tycker jag är en fin dag som borde uppmärksammas. Skulle jag ha tid nu, skulle jag ringa mina närmaste vänner och hitta på något skoj, men tyvärr hörni, jag hinner ej. ;)

Jag har många bästa vänner, många bra vänner och många "ytliga" vänner, så nu vill jag ge er alla en trevlig liten hälsning:♫ Whenever you need me
whenever you want me
You know you can call me
I'll be there shortly... ♫

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                      (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


...no longer with the will to fly, you stop to let it pass you by...The person that you were has died
You've lost the sparkle in your eyes
You fell for life into its traps
Now you wanna bridge the gaps
Now you wanna bridge the gaps
Now you want that person back

And all your ammunition's gone
Run out of fuel to carry on
You don't know what you wanna do
You've got no pull to pull you through

Say "I am"
Say "I am"
Say "I am wonderful"

Say "I am"
Say "I am"
Say "I am wonderful"

If what you've lost cannot be found
And the weight of the world weighs you down
No longer with the will to fly
You stop to let it pass you by
Don't stop to let it pass you by
You gotta look yourself in the eye

Say "I am"
Say "I am"
Say "I am wonderful"
Oh you are

Say "I am"
Say "I am"
Say "I am wonderful"

Cause we are all miracles
wrapped up in chemicals
We are incredible
Don't take it for granted, no
We are all miracles

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                      (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Super Bass

den här låten gillar jag skarpt! Lyssna vet ja :D


Jag å sku vila lära mig rappa, det är min nästa utmaning, jag är redan på god väg :) Jag tycker det är coolt då tjejer rappar, det finns inte så många kända såna bara, int som ja vet om iaf. Missy Elliot, är väl den som man hör mest. Det här var Nicki Minaj, henne tycker jag också om eftersom hon kombinerar sång med rap.

Nåja, jag har skrivit fem uppgifter idag så jag är lite snurrig med vad jag skriver. Jag ska försöka orka skriva klart ännu en till så kan jag med gott samvete ta natten sen. Imorgon blir det att stiga upp tidigt och börja packa, för sen kommer mamma och pappa och hämtar mig. Dvs. Hjälper mig städa och fixa allt som har gått sönder eller krånglar och packar det sista. Sedan hem till Vasa å "fira" sommarlov. *host host* = börjar jobba på måndag.

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

aktiv studerande?För tillfället ser det ut så här i min lägenhet. Jag iddes int ens fota skrivbordet. Hör och häpna, jag HAR ett skrivbord! Det är bara lite upptaget i nuläget. ;)
Dessutom, om man ser på bilden kanske man kan fundera på om jag skulle klara mig med ett skrivbord? :) Men jag tycker att det fattas något på bilden.... hmm...

...flickan som studerar så flitigt juh!! Hah, hon tar en paus med att fotografera och uppdatera bloggen :D Någon måste ju göra det också ;)
men nu var den pausen slut! Tack och hej!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Blake McGrathDet här är han jag talade om igår, som måste få ett eget inlägg. Jag såg honom första gången i So You Think You Can Dance, som jury och koreograf, men fick sedan veta att han blev känd genom att själv vinna hela tävlingen.
Han är grym på att dansa, gör häftiga koreografier, han kan även sjunga, och han ser inte precis dålig ut.
Nu känner jag mig igen som en fjortis men aaah, en riktig snygging!! ;)Jag önskar att en sån här skulle hjälpa mig också sen då jag står inför en audition ;)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


RSS 2.0