kan inte få nog!

Jag älskar den här låten! I alla versioner!(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


konstens natt projekt

Oj oj oj, hur ska det här gå. Just nu känner jag mig alldeles för slö och skulle helst bara stanna hemma resten av kvällen. Men men, jag skall väl int ge upp så lätt. Får hoppas på att jag får lite energi här inom den närmaste timmen :)
Det var kanske inte det smartaste att ligga på stranden å svettas i tre timmar :/ Men int ångrar jag nu det heller, det var ju så skönt :D

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


kvällens tema:Ikväll är det 80-tals kväll på Leipätehdas i Vasa. Och jag, Soffi, Michelle och eventuellt Vanessa har planerat att fara dit. Man får klä sig enligt temat om man vill så nu har jag googlat lite på kläder, hår och smink :)
Det tråkiga är ju att jag fortfarande är utan plattång (antagligen har den lämnat i jeppis efter jeppisdagarna) så jag kan int göra så mycket, men kanske jag nu kommer på något iaf.
Arrangörerna önskar ett fullt dansgolv, jag kan lova dem att åtminstone tre stycken står där. Eller jag kan väl bara tala för min egen del så åtminstone EN dansar ;)
Feelisen har gått i vågor, det första jag tänkte på då jag vaknade var det här. Sen försvann feelisen under dagen då jag och Soffi solade i 4 timmar :) men nu är den tillbaka, för jag lyssnar på 80-tals musik.
Musikalerna var bra, danserna var bra, musiken var bra!

Kanske vi ses i vimlet? :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


en hemsk natt...

Jag gick ensam hem, en sen kväll. Någon följde efter mig. Jag kände panik och tog allt raskare steg, men stegen bakom mig ökade också. Jag började småspringa, för rädd för att vända om huvudet för att titta vem det var.

Det kändes som att vägen hem var mycket längre än vanligt, jag var ju just hemma och ändå kändes det som att jag sprang och sprang.
Så kände jag greppet om min midja. Jag föll till marken, ett slag. Ett till slag, antagligen flera för sen blev det lite suddigt. Jag försökte skrika, men det kom inget ljud. Jag sparkade och viftade med armarna, jag intalade mig själv att jag var stark och skulle klara mig. Så fick jag in en träff, kunde resa på mig och springa igen. Jag lyckades gömma mig och hann ta upp telefonen ur fickan.

Jag ringde 112 och fick snabbt tala med en kvinna. Hon talade med lugn röst, ville att jag lugnt skulle berätta var jag befann mig och vad som hade hänt. "Beskriv situationen", minns jag att hon lugnt hade sagt. Jag kunde inte tala i hela meningar, jag var andfådd, i chock och paniktillstånd, men jag fick det viktigaste sagt.

Jag hörde stegen komma närmare och närmare, jag såg en utväg och tänkte att jag snart måste springa. Det är min sista chans.
Han kommer att ta livet av mig om jag faller.

Det värkte i min kropp, och det gjorde ont efter alla slag, helst av allt ville jag blunda, krypa ihop och göra mig osynlig.

Kvinnan i telefonen bad mig att inte stänga av telefonen, de höll på att spåra den. "Jag måste springa, måste springa, jag måste springa...NU!" Och så sprang jag. Han såg mig, skrek åt mig att stanna och följde efter mig i rask takt. Igen fick han tag i mig, jag lyckades få till en ordentlig träff, reste på mig och sprang vidare. Kvinnan fick följa med hela scenariot på telefon och även om jag inte hörde vad hon sa kunde jag känna att hon försökte hålla mig lugn.
Ajj, jag snubblade. Det sista jag hann viska i telefonen var: "Nu är det kört"
Ett hårt slag i huvudet, sen blev allt svart.

.....

03.43. jag vaknar. ser mig om och undrar vad jag gör hemma i egen säng. förvirrad. rädd. chockad. svettig. Reser på mig, inga skador. Jag lever!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Let's fly


"Here we go,
come with me,
there's a world out there, that we should see
Take my hand,
Close your eyes
with you right here I'm a rocketeer..."

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Adele är bra men det här är... bättre!(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Mad world

Det är helt ofattbart det som har hänt!
Jag förstår inte. Jag tror int att nån riktigt förstår.
Hur förklarar man detta till de anhöriga, offrens familj, kompisar?

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                      (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Party In My Head

Härlig uppvisning! Hon e bra Live! Synd att jag missade September i torsdags :/
Fast skulle hon ha haft med sig detta team skulle jag absolut åkt och lyssnat! :D


Nåja, nu har jag varit i Jeppis hela helgen och upplevt jeppisdagarna en gång till :) Det var kanske int lika bra som förra året, men det var ändå jätte skoj! Massor med folk i hela stan, krogen var full både fredag å lördag, så det kändes som en bastu där inne.
Fredagens utekväll var bättre, det var lite mindre folk + bättre stämning :D Musiken kunde ha varit bättre båda kvällarna, men int klagar jag.

Vi fick också se några grymt bra dansuppvisningar med Inxi, och så dansa ju ED bra som vanligt, vi hörde Daisy Jack som var sjuukt bra, såklart! ;) Och så mera bra musik. Fritjofs Partypojkar var ju bäst! De hade valt ut en bra repertoar, spelade jätte bra och Erik Sjöholm vet nog hur man håller igång en publik :D

Träffa både känt och okänt folk, villabesök, skratt, uppträdande, vårrullar, ojande över sjuka fötter och trötta ben, är kanske en bra sammanfattning på hela helgen :D Alltså roligaste helgen på läng!!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                      (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


have fun!

Jag trodde att jag hade mycket att skriva om, men nu då jag väl ska skriva kommer int jag på någo vettigt.

Klockan är 23.40 och jag borde sova för att orka upp tidigt imoron, sista dagen denna vecka. Dessutom åker jag och Michelle (kanske Vanessa) till Jeppis imorom, och jag har på känn att det int blir så tidig kväll då heller.

Jag ser jätte mycket fram emot att fara till Jeppis, till min lägenhet, och staden :) Skall bli roligt att se min dansgrupp uppträda och en massa andra uppträdande, att träffa folk, både känt och okänt, att få fa ut å dansa... å bara tänka på att ha roligt.

För det är minsann vad jag tänker göra!  :D
Trevlig helg!!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

Let's take a ride

Som jag tidigare har sagt så har jag möjligheten att lyssna på musik dagarna i enda på mitt jobb. MEN, under de senaste dagarna har vi klipp buskar, så då har det int riktigt passa sig. Det märks att mina öron är vana att höra musik, min hjärna fungerar int riktigt lika bra utan, har jag märkt :D Så för att åtgärda det så ploppar det upp sånger i mitt huvud helt random. Igår var det en Linda Bengtzing låt som snurra och idag är det den här. Justin Timberlake. Det störde mig lite för jag kom bara ihåg texten till refrängen, och tänk er då att snurra på dom 4 raderna en hel dag. Nu är jag hemma och får äntligen lyssna på hela!

Try to change what you can,
and accept all the things that you cannot
I know you wanna fly away from the world
But for now with the time we've got

Let's take a ride, on the country side,
Let's just get away,
We can spend the night, until the morning light,
Let's just get away...
Annars så har jag haft en skön och rolig stund på stranden idag, i gott sällskap ;)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


tisdag kväll.

Jag börjar bli lite trött på det här nu. Det är alltid samma sak. Samma frågor. Samma svar. Samma handlingar. Visst är det roligt ibland, och speciellt för stunden, men för hur länge undrar man? När skall det vända?
Kommer antagligen att falla i slutändan, precis på samma sätt som alla de andra gångerna. Men skall jag vara helt ärlig, så bryr jag mig inte om det för tillfället. Jag har blivit van och har insett att ibland är det bättre att inte tänka så mycket. Det gör jag alltid, så denna gång skall jag prova att inte göra det. Får se hur det går...
Man lär sig hela tiden nya saker!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥

min guldsten ♥(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                      (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


helgens händelser

Nu är helgen snart slut, fort har den förstås gått. På fredagen kom brorsan hit med familjen så på eftermiddagen/kvällen lekte jag med Filip :) Lite senare for jag och Michelle och kollade stämningen på vasa rockfestival, men jag tror int att det var någon höjdare. Det var lite folk, lite känt folk, mycke yngre ungdomar och dessutom började det regna... Då cyklade vi in till stan, åt lite vårrullar och satt under ett tält och åt och prata. Det var riktigt mysigt och intressanta diskussioner ;) Sen for vi till tre pubar och kollade men lite folk i allihop. Så en sväng via makuuni och sen hem igen.
Alltså lite av en besvikelse.
Vi var båda så på G att fa ut och träffa folk. Men vi får ta igen det nästa helg, på Jeppisdagarna!! :D
Jag for iaf en stund till systrarna Vandy och satt där och chillade halva natten.

På lördagen var jag och Daniel på stan och kollade på en dator, jag är nog int långt ifrån å köpa en nu. Jag och min bärbara dator kommer int så bra överens, och det har vi int gjort på en lång tid :/

På eftermiddagen var det dags för släktkalas i regnet. Jag blev medbjuden på en segelbåtstur, men hoppade över.
Istället spenderade jag resten av kvällen med en god vän. Vi såg på en jätte skojig film, "The green hornet", den rekommenderar jag för de som tycker om lite action. Men det var nog en komedi också :)
Resten av kvällen pratade vi om det ena och det andra,
och jag fick också svar på en del frågor.
Nu är det skönt, för nu vet jag...

Idag har jag lekt med Filip hela förmiddagen. Vi har varit ute och gungat, sparkat fotboll, lekt i parker och hälsat på folk :) Roligt hade nog både jag och han!

...Efter en lång tid av förundran, förhoppningar, önskningar kom jag idag fram till att det här beslutet var bäst. Nu vet vi båda två så nu känns det mycket lättare. :)

I had a way then losing it all on my own...(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Best thing I never hadJag fortsätter på samma musik spår som sist. Beyoncé. Den här låten är från hennes nyaste album "4". Bl.a i denna märker man hur duktig sångerska hon faktiskt är! Och så ser hon så söt ut i sin frisyr, me like :)

Jag ursäktar min dåliga uppdatering om vad jag sysslar med annat än jobbar. Faktum är att det har hänt så mycket på sistone så jag har inte riktigt själv hunnit med i svängarna ;) Har spelat beachvolley, tränat, tränar fortfarande lite teknik och styrka varje dag, så jag är stolt att jag lyckats hålla det hittills. Jag är inte så mycket hemma har jag insett. Kan va hemma nån minut och så ut och på igen :D men det är sånt man skall passa på med nu på sommaren. Jag vet ju att då jag är tillbaka i skolan och i Jeppis så är det skola och dansen som gäller. Hinner int med så mycket mer, fast jag skall nog försöka!

Jag har annars också lyckats skada handleden. Den har varit sjuk sen måndags, blir lite värre mellan varven och det som är mest irriterande är att jag inte vet vad jag har gjort. Det kan möjligtvis vara en liten spricka, som antagligen har kommit från beahcvolleyn, fast det vill ju int jag medge! Så får se, efter helgen hur den är, all sist måst jag och visa upp den, blää...men tur är det handen, och vänstra dessutom, vilket betyder att jag fortfarande kan göra annat skoj :D

Ikväll skall jag och Michelle och kolla nya och sista Harry Potter filmen. För mig är det bara en sista del av en film som jag har velat att skall ta slut - för andra är det en stor katastrof. Jag måste ärligt säga, utan att ha läst böckerna) att jag int riktigt förstår vad som är SÅÅÅÅÅ bra med den. Visst tycker jag den är spännande och bra, men int nu så att jag sku gråta över att den tar slut. Det känns mera skönt, då behöver man int gå vänta hur länge som helst på nästa del och man behöver int hålla reda på handlingen, vilket jag ändå int gör :D

Nåja, nu skall jag fixa en sak som förhoppningsvis skall bli klart till lördagen! :)
då får ni säkert sen se bild, om jag hinner då förstås :)

Jag väntar på varmare väder...

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


smart sagt!"The important thing is not to be bitter over life's disappointments.
Learn to let go of the past.
And recognize that every day won't be sunny,
and when you find yourself lost in the darkness and despair,
remember it's only in the black of night you see the stars.
And those stars will lead you back home.

So don't be afraid to make mistakes, to stumble and fall, cause most of the time,
the greatest rewards come from doing the things that scare you the most.
Maybe you'll get everything you wish for.
Maybe you'll get more than you ever could have imagined.
Who knows where life will take you.
The road is long and in the end,
the journey is the destination."

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


"It's time that we found out who we are"Hon har så skön röst å lyssna på tycker jag.
Den här versionen är min favorit :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


The Queen of music ♥Den här kvinnan är helt otrolig!!
Jag beundrar henne verkligen och kommer hon någongång till Finland så är det 100 % säkert att jag åker och kollar.
Kosta vad det sen kosta vill :)

Hon har verkligen allt:
Hon är den vackraste kvinnan jag har sett (naturligt vacker)
Hon har en stark och otroligt fin sångröst (och sjunger bra Live)
Hon är duktig på att dansa
Hon skriver typ alla låtar själv (och tillsammans med andra)
Hon har låtar i alla stilar - och nästan alla är suveräna
Hon har för det mesta bra musikvideon
Hon har legat på toplistorna längre än någon annan kvinnlig artist
Hon är en duktig skådis
Hon har även lyckats i modebranschen
Hon sköter sig (man hör sällan negativ skvaller om henne)
Hon är helt enkelt bäst!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


unexpected heroDen här låten kanske inte riktigt fastnade i mitt huvud de första gångerna jag lyssnade på den. Men då jag råkade lyssna extra noga på texten tyckte jag bättre om den. Och så är det oftast. En låt som man bara hör i bakgrunden kan man tycka att är dålig, "den låter likadant som alla andra" brukar jag höra folk säga ibland, eller att "jag tycker int alls om den där musikstilen" (ex. rap, metal, pop, rock osv.)
Och visst är det väl lite så, att man lyssnar på den musikstilen man är van med, för man vet hur den typiska stereotypen är för varje stil. Så tänkte jag också förr, jag lyssnade sällan på t.ex. rap, metal, rock... men nu, nu är jag öppen för nästan allt :D

För mig är en bra låt, förstås musiken och att artisten sjunger bra, men något som nästan är viktigare är nog texten. Är det en bra text så tycker jag om låten oberoende, är musiken bra och texten värdelös, så värderas den int så högt i mina öron...

Härom dagen blev jag t.ex. tipsad om ett band jag aldrig själv skulle ha hittat, men efter några låtar, insåg jag att dom faktiskt var ganska bra. Yes, nu fick jag nånting nytt att lyssna på :)
Jag älskar ju att lyssna på musik, så jag blir jätte glad då nån tipsar mig om artister eller låtar jag inte har hört.
Så har du en artist eller låt du tycker riktigt mycket om, som int e alltför känd (för då har jag antagligen hört den) så kommentera gärna. Jag blir glad för allt! :D

Jag googlade på Natasha Bedingfields nya album, för jag ville veta hur hon hade kommit på att albumet skulle heta "Strip Me". I en intervju hade hon själv sagt såhär: "I've titled the album "Strip Me", because it's about stripping down who we are as humans. We're united by our needs, our desires and our pain, all the different things we go through together. Strip Me, felt like it explains what the songs are about more than any other title I could think of."
Och när jag nu har lyssnat på detta album ett x-antal gånger, så tycker jag att hon beskriver det helt rätt!

"Don't judge me for who I'm not,
and we'll get along.
Give me all that you got,
and somehow we'll belong.
I could sleep at night,
if I knew that you were
always staying 'round."


(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


can you feel the loveJag tror ja befinner mej i en "upp-i-varv" period för tillfället. Jag vet int om det är värmen, solen eller människorna runt om mig som gör att jag är så energisk. Idag på jobbet visste jag int riktigt va ja sku ta mig till, jag sku gärna ha hoppa runt med musiken i mina öron, men det kunde jag ju int riktigt göra. Men inom mig bara bubbla det glädje och lycka.

Efter jobbet hann jag sola, hade sällskap en stund men sen va ja själv. Även om det var lite tråkigt och jag försökte desperat få tag i nån å prata med, så var det också ganska skönt att bara ligga och int göra någo. Lyssna på musik och fundera på livet, det vad var jag gjorde :D
Sedan for jag till Kipinä och träna lite dansteknik, jätte bra och lärorikt - mera sånt - jag vill fara varje dag! :D
Och nu skall ja på plättkalas till Sabben, tjohoo vad roligt. Jag tror jag skall sluta skriva och studsa iväg dit nu, så jag kommer i tid för en gångs skull ;)

Jag älskar sommaren! ♥

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


"Strip Me - it's all about stripping it down to who we are as humans"

Idag har jag varit till Kantarellis och ätit med mamma och pappa. Nami, det var jätte god mat, trevlig personal och rätt snabb service.
Det var min första gång på denna restaurang och jag går gärna dit fler gånger.
Såklart minns jag inte riktigt vad min mat hette, men det var kycklingbröst i Amorette sås tillsammans med klyftpotatis.
Typ nånting i den stilen :D Prova den!Den här tjejen har släppt ett nytt album, "Strip Me" heter det och där finns massa bra låtar. Ni kommer säkert att få höra dem de närmaste dagarna här på bloggen, men om ni e otåliga kan ni själva lyssna på t.ex. Spotify.
Känner ni igen henne?
...
Natasha Bedingfield såklart! :)
Hon är en av de få artister där jag gillar nästan alla låtar, och då är man nog bra (iaf i min musikvärld - jag har nämligen ganska höga krav)

Här är i alla fall ett smakprov...The sky is the limit and I just wanna flow,
Free as a spirit on a journey of hope.
Cut the strings and let me go,
I'm wightless, I'm weightless

Millions of balloons heading to the ground,
the weight of the world tries to hold us down.
Cut the strings and let me go,
I'm weightless, I'm weightless...

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


there's always a choice

"If you’re always looking for reasons not to be with somebody, well you’ll always find them, and I guess at some point, you should let go and give your heart what it deserves"


Man har alltid ett val. Åtminstone är det så jag ser på det. Sen om det man har att välja mellan alltid är realistiskt och möjligt är en annan sak, men valet är alltid ditt. Att välja måste säkert vara bland det saker vi gör allra mest under vår livstid, för vi väljer hela tiden. När skall jag stiga upp? Vad skall jag sätta på mig idag? Vad skall jag äta? Vad skall jag göra idag? När måste jag fara? Vad skall jag göra på semestern? osv. Hela tiden väljer vi, ofta går det som på löpande band, andra gånger är det lite svårare.

Jag stod inför ett svårt val för ganska länge sedan, eller egentligen var det inte alls svårt, det var solklart, men hela situationen som jag befann mig i då, gjorde det svårt. Skulle jag fråga någon annan, vem som helst, så skulle man säga att jag valde fel, jag är medveten om det.
Men nu frågar jag inte om det var rätt eller fel. 
Jag vill egentligen bara berätta för den/de som det gäller att det var något som jag valde då, och var nöjd med i den stunden, men skulle jag göra om det om jag hamnar i en liknande situation? Nej. 

Och det här är inte rätt ställe att be om ursäkt på. Jag är int ens säker på om det alls lönar sig nå mer, jag menar, det var trots allt länge sen och situationen är inte densamma nu. Det här är sista gången jag tänker tänka på det, nu lämnar jag det bakom mig och där får det stanna.
Dessutom tror jag nog att jag själv var den personen som tog mest skada av det. Och oftast är det ju så med våra val.
Vi väljer det som vi tror är bäst för oss själva.
Tyvärr är människan ibland lite väl egoistisk...

Snart kommer jag att befinna mig i en situation där jag igen måste göra ett val om något som just nu känns svårt. Jag har funderat lite på det redan, men insåg att jag helt enkelt igen måste ha tålamod och känna efter i ett senare skede. Frågan är om jag ens har någon chans? Jag hoppas.

"That original feeling never went away
that's why I'm standing here today..."

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


long time, no see...Something always brings me back to you.
It never takes too long...
No matter what I say or do,
I'll still feel you here,
'til the moment I'm gone...

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


RSS 2.0