Happy New Year!!

Jag tänker int fråga hur ni ska fira, tycker själv det är jobbigt med den frågan - speciellt om man int vet vad man ska göra. Och int måst man väl egentligen göra något speciellt? Jag tycker att Nyåret är lite väl överskattat, eller?

Nåja, själv skall jag iaf på bröllop :) Kul och skönt så behövde man int planera något desto mer.

Nyårslöften? hmm, nja - jag har faktiskt int funderat på det och jag brukar int göra det heller - sku kännas hemskt om man int sen kan hålla dom ;) men ett kan jag säga: jag skall satsa på sådant som jag verkligen vill göra och kämpa för det!!

Gott Nytt År på Er!! :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


ett häftigt erbjudande!

jag har hört att dansfilmen jag laddade upp för någon dag sedan int fungerar.
Den fungerar visst! Men bara för mig och i vissa länder. Det är nämligen så att Sony Music Entertainment tydligen äger låtarna och har därför blockerat den.
Jag tycker att det är lite dumt, för jag kan ju int precis spela in en egen version av låtarna och även om jag sku göra det så sku den säkert ändå blockas eftersom jag int har tillåtelse av artisten att spela in samma låt.
Usch så krångligt och invecklat. Men så är det nu!
Det dumma e bara det att jag har en till film, där ena låten e samma och den har dom int blockerat?

Lite orättvist är det ändå, jag har 2 filmer på Yotube och då blockeras ena. Så finns det dom som har hur många filmer som helst, och med samma låt!?? Jag förstår int, men det är väl meningen att jag int ska förstå det heller...
Borde kanske för nyfikenhetens skull ringa till Sony och snällt fråga vad problemet är...men jag tror jag undviker det :D

NÄSTA PROJEKT: skriva en super bra låt - spela in den - göra en huippu koreografi till den - spela in den - lägga upp den på youtube - och till sist på bloggen :)

JAG
BEHÖVER: nån som kan skriva en super bra låt - nån som kan spela in den (jag kan va med på ett hörn) - dansare - och någon som kan filma och klippa ihop allt till en häftig video :D

SÖKES: Intresserade!! ;)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


my second "solo"

Till skolans julfest hade jag gjort en koreografi som jag och några av mina klasskamrater uppträdde med. De var jätte duktiga, några har väl aldrig gått på en danslektion innan så ni får lite extra poäng ;)

Kvaliteten är sådär och det finns ju alltid saker man kan förbättra - men för att vara mitt andra solo som jag nånsin har gjort + tidspress, så är jag mycket nöjd!
(¯`v´¯)
`·.¸.·´
(¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

(¯`v´¯)
`·.¸.·´
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

klassträff

Idag fick jag träffa en del av min underbara klass från gymnasiet, musiklinjen va ju bästa klassen! :D Även om klassträffar brukar hållas så där 10 år efter att man gått ut, så beslöt vi att ta det nu, två år senare. Men nog hade man att prata om för det - och det var jätte skoj med en liten återförening :) mysigt och trevligt!

Igår var jag en riktig soffpotatis. Satt hemma heela dagen och då alla andra var ute å festade på kvällen satt jag framför datorn och redigerade bilder :D tråkmåns kanske en del skulle kalla mig - men jag ansåg att jag inte hade varken lust eller ett behov av att fara ut å trängas med folk. Jag behövde helt enkelt en lugn och skön kväll för mig själv.

Men för att visa att jag faktiskt gjorde något så kan ni få lite smakprov på resultatet :D

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


GOD JUL!

Hoppas ni alla har en riktigt skön och trevlig Jul!

Jag har inte skickat några julkort alls det här året (inte ett ända)
så min julhälsning sker härifrån!

(visst hitta jag en mysig julgran från kära google)?

[God+jul.gif]

kram på er!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


“Whatever Happens, Happens For A Reason”

satt å läste lite citat då det där dök upp. Jag tror inte alls på det...
Om det stämmer så skulle jag verkligen vara intresserad av att veta vad orsaken att det hände mig var? Och jag kommer ständigt tillbaka till frågan: Varför?

“There comes a point when You're more important than your past.”

sant! men när e den tiden då? påverkas man int hela tiden av sitt förflutna?
ikväll blev d en riktigt fundera-tillbaka-kväll. inte bra. förhoppningsvis den sista!
ja vill se framåt. för ett tag kunde jag det. med en person som jag lärt känna. jag trodde inte att det fanns sådana som du. jag kan förklara. jag kommer att göra det om du vill. då tiden är inne.

“You can not always wait for the perfect time, sometimes you must dare to jump.”

okej, kanske det inte kommer ett tillfälle då tiden är inne. jag känner hur det pirrar till i magen. Hur hade jag tänkt att det här skulle gå till? jag undrar... ja e rädd att det rasar samman. det vill jag inte. vad gör jag då? ja har en tanke, hur jag vill att det ska se ut. vad tror du?

“You gotta take some chances, you gotta risk losing it all, you gotta close your eyes and leap because it might be worth the fall.”

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


jullov.

Aah, det är så skönt att få vara ledig. Att int behöva fundera så mycket på när man skall göra det ena och det andra utan man får ta dagen som den kommer :)
Idag har jag legat på sängen halva förmiddagen, varit en sväng till butiken med mamma och sen slagit in julklappar.

Nu sitter jag å väntar på del 3 i kriminalserien (1 ½ timme kvar) och det bara kryyper i kroppen. :D

Annars hoppas jag att jag int piggnar till då jag skall gå sova, som de flesta andra kvällar...igår låg jag och radera gamla meddelanden för att få sömn. Och det var med blandade känslor. Inte världens bästa idé ifall man hoppas på en god nattsömn. Så det rekommenderas ej! Tur så hade jag en iPod med den bästa musiken på så jag kunde somna gott :)
...Ipod är nog något av det bästa som har uppfunnits (efter rakpermanent och plattång förstås) :D

heei, om ni har bra tips på va man ska göra för å bli trött så KOMMENTERA!!! Ni som känner mig vet att jag borde få mycket tips :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

en dag på stan.

Första jullovsdagen började med tidig väckning (kl.10) och så traska jag iväg mot stan vid 11. Det blev att luncha tillsammans med Vanessa, Sabben och Ida, namii va d va gott - och länge satt vi (ca 1-tiden). Sedan kollade jag och Ida på julklappar resten av dagen, kom hem vid 5. Såg mycket känt folk, så man fick hälsa till höger och vänster, vanligtvis brukar jag bli stressad av sånt men idag var det bara kul :)

Då jag kom hem bakade jag pepparkakor, och så blev jag tvungen och garnera dem. Det var mindre kul för jag har aldrig sett så fula pepparkakor tidigare :) som tur är, så e d förhoppningsvis bara familjen som ska äta dem :D

Har för övrigt kollat på tv ikväll och har redan hitta en kort serie ja följer med, ett svenskt kriminaldrama i 3 delar. Sista delen kommer imoron!
Ååh, vad jag har saknat tv:n - d faktiskt skönt å sitta å kolla på den...lite omväxling från dataskärmen ;)

Nu borde jag börja sova, det va ju nu under julen som jag skall försöka få ordning på min dygnsrytm - jag undrar nog hur det blir med den saken...?

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


känner sig stolt!

IDAG har jag:

* haft en lång och skön sovmorgon
* skrivit klart TRE uppgifter
* varit till butiken å köpt mumsiga Tack-grejer till praktikplatsen
* packat
* dansat lite mellan varven

och nuu får jag äntligen göra mig klar för natten...

Jag känner mig stolt, jag har nog aldrig varit så här aktiv på en söndag - man skall väl egentligen ta det lugnt på en söndag och ladda inför veckan som kommer, men jag laddar inför Jullovet som snaart e här.

Jag ser äntligen ljuset i den mörka, djupa tunneln jag har kännt mig instängd i. Eller som jag tidigare beskrev det som: jag börjar se en lucka med luft under alla dessa isflak :)

Jag har en sak kvar att fixa, som int behöver vara in före julen, men jag skall försöka, så jag riktigt får njuta sen och kunna satsa på något annat än arbeten hela tiden.
Imorgon är det sista praktikdagen, snyft snyft (även om det skall bli skönt att vara ledig så har jag ju trivts jätte bra och kommer sakna det hela)

men NU sovaa - Godnatt :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


bittersweet.(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

nice moves :)(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

Deadline idag!!

Jag undrar nog hur månte uppgiften det här e som jag börjar skriva på samma dag som deadline?? I början kallade jag det för engångshändelse och misstag, men nu tror jag int riktigt att den ursäkten fungerar längre.
Men trots allt så har jag int vari så här aktiv på hela hösten som jag ha vari den här veckan. Fast det beror väl på att jag nu har att välja mellan att laga in dom där uppgifterna nu, eller gå ett extra år i skolan...hmm, jag tror jag väljer det första alternativet :)

Nå nu har ja 6 timmar på mej. På det ska ja väl få det här gjort :P Jag undrar annars om man får göra så, lämna in uppgifter före klockan 12 på natten å att det fortfarande räknas som samma dag? Men om int de har sagt nån tid när d ska va in, så kan de väl int förvänta sig att alla e så duktiga å lämnar in före arbetsdagen egentligen är slut? :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

kommentarerna syns!!

JESS, ÄNTLIGEN har ja fått d fixat, och dessutom helt själv :) nu syns det ni kommenterar så nu får man gärna skriva mycket kommentarer, det är bara roligt att få höra lite :D

Har int så mycke annat att säga just nu, bara att One Tree Hill har jullov ända till 25 Januari :/ HUR ska ja klara mej???

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

Just can't get enough.Nu har jag äntligen skicka in den jobbiga uppgiften, hoppas att int den kommer tillbaka för komplettering, för det vägrar jag! (och jag bara hoppas att int resten av uppgifterna e lika jobbiga)

Idag har det annars varit en mycket bättre dag, om man jämför med igår. :)

De där små ögonen som tindrar och lyses upp av vackra små leenden, och de mysiga stunderna skulle jag kunna leva på hur länge som helst. Kan int jag bara få låna hem några lite nu som då? :D Bara 3 dagar kvar :/
(skulle lätt skippa skolan för å jobba på dagis en tid)

För övrigt så har jag en hel del synpunkter på hur skolan fungerar och hur systemet är uppbyggt, men den diskussionen kanske jag tar en annan dag...

Nu skall jag...hmm, vänta lite...jag vet faktiskt inte. Kanske bara ta det lugnt resten av kvällen (även om en del av mig säger "nej, du hinner inte ta det lugnt, jobba jobba jobba")
Men vi får se, vem vet vad som händer och fötter. (Och NU skall du skratta!) ifall du inte förstod det :P

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

...och där tog det löpande bandet slut.

det var nog bara en slumpmässig händelse som antagligen kommer en gång/20 år...

Har varit en rolig skoldag idag (förutom med tenet då) och alla var på gott humör inför det kommande jullovet. Däremot tog det roliga slut då skoldagen var över. För då satte jag mig i datasalen för att skriva klart uppgiften jag börja på igår. Jag skrev kanske en mening men hade absolut ingen aning om vad jag skulle hänvisa till :/ så efter en timmes försök gav jag upp och cyklade hem.
Hann snabbt laga mat och slänga i mig den innan jag måste iväg på träningarna. Och hann också få veta att dansskolan vi har haft i höst kommer att flytta ställe till våren. Längre bort. Vilket betyder, stressigt.

Hade Fli idag på dansen och lärde oss lite grunder i popping och locking, det var intressant och roligt :) 

Då jag kom hem skulle jag pumpa i mera luft i bakre cykelringen, som tydligen har insett att det är dags att strejka eftersom jag inte har haft några problem med den förrän detta år. Och vad händer? Jo, hela ventlien lossnar och innan jag ens hinner tänka, så var all luft ur ringen... nå där satt jag i det kalla förrådet, uppgiven, med en gummibit och en ventil i handen. Nåja, det här fixar jag, tänkte jag och började skruva och ha mig. Efter en stund ringde jag pappa. Gjorde som han sa och 15 minuter senare ringer jag igen och berättar att inget har gått framåt. Efter att ha följt lite olika råd inser jag att mitt tålamod inte var på topp och gav helt enkelt upp. Jag gav upp. Jag orkade inte bry mig, jag får väl stiga upp tidigare på mornarna då så ja kan gå till dagiset. (och det där med att stiga upp på morgonen e ja ju int heller så värst bra på).

Nåja, nu har jag försökt smälta dagens händelser och funderar hur jag skall göra nu... just nu känns det som att jag lika gärna bara kan ge upp, för då jag försöker och det känns som att jag kommer nånstans så tycks jag ändå hitta tillbaka till ruta 1 och får börja om från scratch igen. Inte roligt.
Rushing and racing
and running in circles
Moving so fast, I'm forgetting my purpose
Blur of the traffic is sending me spinning
Getting nowhere

My head and my heart are colliding, chaotic
Pace of the world
I just wish I could stop it
Try to appear like I've got it together
I'm falling apart

Save me
Somebody take my hand, and lead me
Slow me down
Don't let love pass me by
Just show me how
'Cause I'm ready to fall
Slow me down...

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


dagens tanke.

Sovmorgon. Jag vaknar, tittar på klockan, halv 7, tänker: "yess, ja får sova nästan 3 timmar till". Vilken skön känsla. Jag somnar. Vaknar av telefonen. De där 3 timmarna kändes som 5 minuter. Inte skönt. Jag stänger av pipet. Lägger på musik. Ligger kvar i sängen. Vill sova, sova, sova. Under täcket är det varmt och skönt. Men måste stiga upp. NU!

Finns det någon morgon som man kan vakna utan att behöva känna den där irriterande tröttheten??
Jag undrar...

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

producerar uppgifter på löpande band.

eller ja, int riktigt - men nästan.

Har idag skrivit färdigt och lämnat in rörelseuppgiften (som skulle lämnas in idag) - alltså inget nytt utan samma-gamla-vanliga-i-sista-minuten :)
MEN, jag har också skrivit klart (nästan) en annan uppgift som skall vara inlämnad på onsdag, så för er som inte kan räkna är jag EN hel dag i förväg!! Och det NI! :) d nog första gången under min universitets-tid något sådant sker.
Jag kan ju int precis säga att det är något jag trivs med och kommer att fortsätta med, men just nu har jag ingen lust att sitta och skriva uppgifter på jullovet så jag försöker, försöker få dem undan.

Fast en sak förstår inte jag...VARFÖR skall vi använda källhänvisning till varenda uppgift vi skriver? "skriv en sammanfattning över din observation + samtal med handledaren" så va e d vi ska hänvisa till då? Just av den orsaken blev ja int klar med uppgiften. Och jag läste t.o.m. igenom alla kompendien, ganska noggrannt dessutom (alla utom det danska för det förstod jag ingenting av). Ja, det är också en sak. VARFÖR har vi litteratur på norska, danska och finska då vi går i ett Svenskt universitet!? Det har jag inte riktigt förstått och kommer väl aldrig att få ett vettigt svar på det heller...

Annars så har jag övergått från John Mayer till SIA och senare ikväll till Jennifer Lopez. Vad roligt att höra riktigt gamla sköna låtar av henne :)
ååh, minns ni jackan?? den låg iaf högt uppe på min önskelista :D(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


motivationsbrist till tusen.

Det finns nog knappast någon gång som man har motivation till att göra skoluppgifter men liite måst man ju ha ibland eftersom det int alltid känns så här tungt.

Under den senaste tiden, eller egentligen under hela hösten, har min motivationsnivå när det gäller skolan och skoluppgifter legat på noll, ibland minus och ibland liite lite på plus. Just nu ligger nivån långt ner på minus-sidan. Och det är int det att uppgifterna är extra jobbiga eller tråkiga, utan jag kommer mig helt enkelt int för att börja. Idag har jag suttit halva dagen med ett word-dokument öppet, med endast rubriken på och nu först har jag skrivit några rader...
Nu skall jag int skriva alltför länge här, för då blir jag aldrig färdig med uppgiften.

Här är bl.a. en av sakerna jag har gjort istället för att jobba flitigt:(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


41 Frågor. 1 Personlighet

Hittade ett test som var länkat till facebook och eftersom jag annars har en relativt tråkig lördag-kväll så tänkte jag att jag lika gärna kunde göra det. Även om jag är lite skeptisk till såna där test... men här är iaf resultatet:

Din personlighetstyp:
Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Personlighetstypen tror jag stämmer ganska bra, känns så iaf. Men det här med karriärer, där kan jag nog plocka bort många direkt. T.ex hemkunskapslärare, jag som just och just klarar av att sköta mitt eget hem och präst/religionslärare, finns tillräckligt med sådana i släkten + att jag inte är den som precis tycker om att stå och tala inför en massa folk :D

Men där fanns också lärare och barnomsorgspersonal, vilket jag i princip håller på att utbilda mig till. Kul att nånting va åt rätta hållet :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


Filip ♥

Jag har ju skrivit en del om Filip, som alltså är min brors pojke, och kallat honom för världens sötaste kille.
Det är han fortfarande och nu skall ni äntligen få lite bildbevis ;)

Har suttit å redigerat bilderna i photoshop (mest för att det är roligare än skolarbeten) men iaf, här e lite smakprov. Har bara provat mig fram, eftersom ja e usel på att följa tutorials och har int tålamod å läsa på engelska å försöka förstå mig på det, men nånting blev det ju av det hela...
Den här första bilden e lite halvt oseriös, men jag tyckte den blev lite söt iaf.
 


(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


veckan i sin helhet

Nå nu har det börjat falla några små stenar från mitt hjärta :) Den här veckan har varit extremt stressig, men den börjar lida mot sitt slut och snart får man ta nya tag igen.

I Helgen firade vi pappa med släktträff både på lördag och på söndag. Daniel, Mirjam och Filip var hos oss hela helgen och en snabb tjejträff han jag också med.
Och Filip blir bara sötare och sötare för varje gång jag ser honom :) vilket energiknippe han är!

På tisdagen var det skolans julfest. Ettorna hade ordnat en jätte fin julfest och alla klasser hade fina program, men lärarnas var bäst.
Och NU kan jag äntligen avslöja vad jag har pysslat med för dans och grejer (om ingen redan hade räknat ut det). Jag hade gjort en koreografi till några i klassen - ett solo, men med lite extra dansare som vi har övat flitigt på. Det gick bra och jag är SUPER nöjd och Otroligt glad och stolt över mina klasskamrater som var med. (En del av dem hade aldrig dansat sådan här typ av dans förr, PLUS poäng till dem)! En film kanske kommer upp lite senare...

Igår ordnade treorna julsitz i skolan. Jätte god mat fick vi, duktiga toastisar och tävlingen vann VI "Power Puff Pinglorna" :D
Tyvärr var feelisen lite sådär för min del, men sedan då vi kom ut och dansade så var det mycket roligare. En helt bra kväll helt enkelt.

Idag hade jag endast finska i skolan, men det kändes som en lång dag. Nu måste jag läsa på tent om jag på nå sätt hade tänkt klara mig igenom den imoron. Tyvärr finns det absolut ingen motivation eller ork alls. Vad skall jag göra åt det??


(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


Maybe it's just my imagination?

känslan börjar krypa fram allt snabbare å snababre . Jag hinner inte riktigt med. Egentligen skall man väl inte hålla tillbaka, tänka för mycket, men tyvärr är det något ja int ännu ha lärt mej...det är helt enkelt int så lätt.
Jag är int heller säker på om det bara är jag som inbillar mej (önsketanke kanske?) eller om jag faktiskt har tolkat det "rätt".
Varför skall det alltid vara så svårt? Tiden får visa - även om jag vill veta NU :)
 

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

went to sleep with a smile on my face


RSS 2.0