~ instead of messing with our future, open up your heart ~

jag orkar int egentligen skriva så långt, men kan ju uppdatera er lite.
T.ex. sånt som att jag fortfarande e sjuk, hade feber i morse å nu e ja bara allmänt trött i både huvudet å kroppen å allt.
Min sträckta muskel känns int alls bra fast d nu har gått två veckor å jag borde få börja träna. Jag hade som trott att exakt efter 2 veckor så har det försvunnit, då känner jag int ens att benet ha vari sjukt. Nåja, jag har en dag kvar på mig att komma till det :)
(för er då som var intresserade av sjukdomar...eller rättare sagt, mina sjukdomar)

Annars kan jag berätta att teatern börjar gå bättre och bättre. Medan andra gruppen fick veta att de int ska öva mera på sin, så fick vår grupp en speciell kommentar lite nu som då "kanske det sku vara dags å ha den sången/dansen/texten klar snart". Men det var nu bara roligt, efter att vi hade gett lite flummiga svar tillbaka svarade vår lärare "ni har ganska mycket ni skall fixa klart idag" ;) hah, sant - men duktiga som vi var, så fixades allt till slut. Det tog bara några timmar :) Förhoppningsvis kommer alla ihåg allt imorgon så vi får visa att även om vi var "sista minuten" gruppen så kan vi göra succé!!
(sen kan jag ju nämna att det faktiskt e på torsdagen först som det skall visas, här e ju mycke tid före....eller?)

Resten av dagen har jag slöat, eller vi skall säga VILAT, det låter mycket bättre! Man skall vila mycket då man är sjuk, haha - och det vet ni ju att jag är jätte bra på...not!
Men jag har iaf försökt, och det är ju det viktigaste!!
(fick jag lära mig häromdagen av min bästa granne Emma ♥)

Nu till kvällen bjuder jag på en skön version av Bob Sinclars up-tempo låt. Den här har jag dessutom hört live, och kan säga att det lät 1000000 ggr bättre!!
Mmm...det här är bra musik! :D(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

början på sportlovet (som jag inte har)...

Den här veckan har varit ganska tung. Långa skoldagar, lite sömn och mycket att göra. Det har dock fått sina konsekvenser, huvudvärk, sämra humör osv. Nu är jag sjuk, har ont i halsen och en konstant huvudvärk som inte vill ge med sig och lite snuva :(
Det är tur att jag får vara hos mamma och pappa, för skulle jag vara hemma skulle jag nog bara ligga i sängen. Nu får jag mat och det bästa med allt, Filip är hos oss (och hans föräldrar). Och jag får äran att vara en storfavorit :) vilket betyder att skoluppgifter och annat får vänta :D
Vila, vila och vila tycker mamma att jag skall göra, och det borde jag också, men för att int helgen skall vara alltför tråkig så tänkte jag ta mig en liten tur på stan. Det borde iaf pigga upp humöret lite!

Ha ett trevligt sportlov, ni som får ha sportlov!!
Själv, skall jag till skolan på måndag och träna inför barnteatern hela veckan. Så har du inget för dig så kom till Jeppis på barnteater, det kommer att bli succé!(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

störningar i arbetet!

har varit i skolan från halv 9 till 5 - genast iväg på träningar (iofs såg jag på) å så hemma halv 7. Ganska lång dag, med tanke på att jag inte var förberedd på att vara så länge. Visst går det att pina sig igenom någon sån dag, men idag hade jag en viss störning som gjorde att det var Extra jobbigt.

Jag har aldrig vetat att huvudvärk kan sätta en i en riktigt besvärlig situation. Det började vid lunchen, den kom ganska hastigt och kraftigt och har suttit i resten av dagen. Jag har druckit massor, och även efter att ha fått i mig mat så sitter den fortfarande kvar :/

Och med tanke på att jag har saker jag verkligen MÅST göra ännu ikväll så skulle den mer än gärna få söka sig vidare. Jag måst skriva finskan klart (svårt å koncentrera mej) och jag måst göra en koreografi tills imoron. Och det är int heller lätt då jag för det första måst tänka så mycket, och tvinga fram idéer. Hur gör man det då? Jo, med hjärnan, förstås. Och sen ska jag utföra dom där stegen också, vilket å känns ganska tungt just nu...

Så jag vet som int riktigt hur jag skall organisera det här så att jag int behöver va uppe hela natten å fixa... kanske jag borde sova en timme nu??

För övrigt så har jag lugn och skön musik till min räddning ♥

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


♪ I could really use a wish right now ♪

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


Covers är det bästa som finns!

åååh, idag har ja lyssna på en massa, massa covers av otrooligt duktiga musiker!! Jag lyssnar ju mycket på popmusik, det nyaste, det som ligger på hitlistorna osv. Och det finns många bra låtar där och många bra artister.
MEN, det finns också en hel massa låtar som bara är där för att artisten är väldigt känd och som egentligen inte alls är bra, "det är så dåligt så det blir bra", brukar jag ibland säga :)

Som tur är, finns de då dessa musiker som förvandlar dessa "dåliga" låtar till riktiga guldklimpar (kanske lite överdrivet) men jag ryser då jag hör sånt här!

, just nu är jag störtförälskad i Boyce Avenue och Tyler Ward ♥ det blir svårt att slå dessa, har jag på känn :) men jag är väldigt öppen för flera förslag så skicka åt mig om du vet nån som gör bra covers.

det här är en jätte bra låt, där orginalet är suveränt (U2 - With or without you)
men den här akustiska versionen är så fiin så lyssna på den!det här är sen orsaken till varför jag int kom så långt med min finska uppgift. Jag ansåg att det var viktigare att lyssna och kolla upp lite ny musik :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


rösten som gör vilken låt som helst ännu bättre!(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

I won't give up

http://www.youtube.com/watch?v=fpAWEnGSwr4

Don't tell me love is something you won't try again
That's just not true
But baby right now, maybe what you need is a friend
Well I'm here for you

I will be by your side

If ever you fall deep in the dead of the night
When ever you call
And I wont change my mind
No, i'll see you through
And I won't give up, no I won't give up, I won't give up on you

You need someone who knows you from the inside out
The way I do
I've seen you walk the wire, never looking down
I believe in you

I will be by your side
If ever you fall deep in the dead of the night
When ever you call
And I wont change my mind
No, i'll see you through
And I won't give up, no I won't give up, I won't give up on you

I will be by your side
If ever you fall deep in the dead of the night
And I won't give up, no I won't give up, I won't give up
You can call it love, 
But I won't give up on you

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


så hände det igen...

jag hade inte anat något, ingenting - varför skulle jag? Jag bryr ju mej int, det angår int mej heller, men ändå vände det sig lite i magen då jag såg nyheten. Chocken kändes int lika stor den här gången, och jag önskar att jag bara kan låta det vara...

Ända frågan jag har: När är det min tur?

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


ingen träning på TVÅ veckor!!?!!

Säg hejdå till dansandet och välkomna tråkiga dagar/kvällar/nätter för den närmaste framtiden.
Jag gick nämligen och sträckte till bakre lårmuskeln (om den nu heter så) igår och nu är det jätte sjukt :( Jag har just börjat återhämta mig från vrist-skadan och drog färdigt på mig nästa. Såå typiskt!
Det var synd eftersom jag stressade med stretchningen och i vanliga fall inte skulle ha gjort så som jag gjorde.

jag börjar snart på allvar fundera ut ett nytt intresse (som man kan ha även om man är skadad). Det låter hemskt och jag skulle aldrig klara av det - men snart har jag ju inga andra val!!

hei, kan jag fortfarande skylla på otur??

För övrigt skulle ja kunna skriva en låååång utläggning om dagens händelser, tankar och diskussioner...men jag tror att jag sparar er den bördan (drog det för mamma istället, vilket också kändes helt bra!)

Sen varnar jag er!! Ni som känner mig och träffar mig så gott som varje dag, vet att jag lätt blir tjurig, sur och irriterad då jag är skadad och inte kan dansa, så ni får ursäkta mitt humör under den tiden. Den här gången är jag dessutom extra irriterad eftersom jag int hann vara "frisk" speciellt länge...

Nå, för att nu måsta vända det till någo positivt så kan jag ju faktiskt styrketräna istället (armar, mage, rygg, vrister...handleder, fingrar, tår kanske?). Så nu ska jag bygga muskler i 2 veckor :D High Five på det!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

det finns de där speciella låtarna...

http://www.youtube.com/watch?v=q_9sd6kGRuk

Help, I have done it again
I have been here many times before
Hurt myself again today
And, the worst part is there's no-one else to blame

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
I'm needy
Warm me up
And breathe me

Ouch I have lost myself again
Lost myself and I am nowhere to be found,
Yeah I think that I might break
I've lost myself again and I feel unsafe

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
I'm needy
Warm me up
And breathe me

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
I'm needy
Warm me up
And breathe me


left things unsaid.

jaa, jag borde verkligen lära mig det ibland. Att helt enkelt hålla tyst å int slänga ut allt som finns i min hjärna. Okej, nu va det int riktigt så, men iaf. It's never easy.

Kvällen har varit jobbig, jag har varit på extra dåligt humör och största orsaken till det är nog tröttheten. Jag var uppe till halv 2 igår för å läsa på litteratur seminarie och det straffar sig idag. Jag borde ju ha legat i sängen för längesen, men grejen är den att jag avskyr att gå sova då jag är på dåligt humör. Jag tänker och funderar så jag får huvudvärk och de som känner mig vet att jag ältar samma gamla saker om och om igen. Sluta med det nu! fast det är inte så lätt :/

Nåja, imoron får jag fara hem (det börjar vara jätte längesen, jag saknar nog mamma och pappa nu) + att några andra vänner kommer hem :)

Den här låten e jätte vacker å jag vill citeraa refrängen för den stämmer in så bra nu...

"I'm coming home, to breathe again, to start again
I'm coming home, from all the places I have been
with nothing but a voice within, that calls me...
calls me home..."

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


"Efterfesten med mycket kärlek"

Trots att jag tänkte mig en väldigt tigid kväll igår p.g.a. min trötthet, så blev det ändå en sväng till O'Learys för att få ta del av Idolernas efterfest :)
Fredrik Furu och Ben Bergman spelade akustiskt, mycket bra, och lite senare under kvällen fick vi även ta del av en mini konsert av några Idoler :)
Skön stämning, int för mycket folk och kameran var förstås också med.
Alltså ett perfekt slut på en riktigt bra helg!


Ben Bergman och Fredrik Furu


Jaa, vad ska man säga. Utan Nela - ingen bild, så thanks ;)


Olle Hedberg och Andreas Weise


Sassa sjöng en jätte bra låt, och duktig är hon!!


Geir fick också vara med på ett hörn :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


IDOLTURNÈN 2011

Bilderna får tala för sig själv... De var allihopa mycket duktigare LIVE och showen var jätte bra! Ända dåliga var att d va iiskallt i ishallen :/
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


Burlesque

http://www.youtube.com/watch?v=U4grjDzjfi8
Jag kollade den igår och vad Christina Aguilera är duktig!! (fast det har jag alltid vetat) Jag rekommenderar filmen för såna som tycker om musikaler, det var mycket sång, musik och dans i den, däremot var handlingen ganska självklar. Men så är det väl med de flesta dans- och musikalfilmer.
Men jag gillade den!!
(¯`v´¯)

`·.¸.·´
(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥
(¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

jag skämdes SÅÅÅÅ mycket!

Först måst jag berätta att min dag (idag, torsdagen) har varit så Upp och Ner...

1. Det började med att jag vaknade av att Emma knackade på dörren. Klockan var 5 över 8 och vi började halv 9, OOOPS...först skyndade jag mig och stressade massor, tills jag insåg att vi hade bild & form och jag unnade mig lite frukost. Men yrvaken som jag var skyndade jag mig till skolan och kom en aning sent, förstås.

2. Sen var vi och skrinnade, helt kul å stå på skridskorna igen, bara jag sku ha haft en frisk vrist. det gjorde lite ont nog :(

3. Lunchrasten blev lite längre, men int hängde jag med för det. Sprang upp och ner för trapporna för att leta rätt på lärare, printa ut uppgifter, söka fakta, jaga böcker m.m. Och förstås kom jag på alla saker lite för sent...

4. På finskan skrev vi uppsats, och det är det ända som har gått bra idag,
Finskan av allt och alla!!?

5. Följande rast gick åt att springa och leta en lärare + att visa planschen för barnteatern åt de som fanns (den kommer annars upp senare )
Haha, sen träffade jag en öm punkt idag och vad vi skrattade :D jaa, jag har mina stunder, dom är få men ack så roliga då dom kommer :) (inside joke som antagligen bara jag skrattar åt, men kan säga åt dom som var i skolan så nej, jag är inte bästa kompis med läraren och vaktmästaren, jag bara råka säga så bra saker vid rätt tillfälle) ;p

6. Här kommer nu den pinsamma punkten....
På vår finska träff med finnarna idag skulle vi spela en låt på svenska. Egentligen hade jag och Ida tänkt ta en låt av Veronica Maggio, men sedan föreslog jag att vi skulle ta en låt av Petter (riktigt party låt). Då Ida skrev upp låtnamnet på tavlan fick jag en känsla av att vi kanske borde ta den andra iaf, men nix, jag var envis, jag ville ju ha lite feelis!
De första 15 sekunderna var bra, vid 23 sekunder insåg jag att det var ett dåligt låtval. Vid 31 sekunder ville jag helst göra mig osynlig. Resten av låten blev bara värre och värre, alla från min klass skrattade och skämdes antagligen lite också, medan jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. för de finska studeranden var det inte så farligt, de förstod nog inte pointen, men deras svenska lärare satt där hela tiden, och jag kan säga att hon int såg speciellt glad ut.
Nu kan jag int lägga upp låten här men jag kan ge ett exempel av texten så kan ni säkert tänka er hur jag kände mej... "Jag har fuckat upp igen ja, jag har ingen kontroll. Men, det är okej å spåra ur å rensa huvudet på moln..." det var början, sen blev det värre. Låten heter Baksmälla (Petter & September) och det spåra verkligen ur.

7. Efter detta fick jag äntligen gå hem och gömma mig :) for en sväng till butiken med Emma och sen tog jag det lugnt, kände mig otroligt trött och insåg att jag inte kommer att orka läsa något mer under dagen. MEN jag mixade klart Annas låt, utan problem OCH låten till barnteatern, vilket var en massa extra fixas, såklart! Då jag äntligen fick låten med bra kvalitet så var den förstås i fel format och jag försökte hitta ett program som fungerade att ändra det. Och det var inte världens lättaste men efter många om och men lyckades jag, och nu är den klar!! :D

8. 20.30 rusar jag iväg till Halpa-Halli för att inhandla hårfärg - inte alls sent...men jag hann!

9. 22.15 Paukku börjar färga mitt hår :)

10. 00.15 Jag kommer ut ur duschen och sätter mig framför datorn.

11. 01.37 Jag borstar tänderna och säger sen gonatt!

Sabben, nu ser du hur bra det gick med mitt försök att fara å sova, du hade rätt...igen :D

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


FEELIS skoldag :D

Eftermiddagen i skolan var jätte rolig. Vi övade på teatern, som vi äntligen börjar komma igång med och sen gjorde vi en film till en lärare som har gått i pension. Den kommer å bli så BÄST! Och vi hade så roligt medan vi gjorde den. Det är längesen man har skrattat så där mycket i skolan!

Dagen gick snabbt och så fort jag kom hem och hann slappna av lite, märkte jag hur trött jag egentligen var. Det for massa energi i skolan så nu är den slut. Och då skall jag på träningar om en halvtimme, vilket jag int riktigt ser fram emot + att det är sviin kallt där ute.

Igår var det också en riktig skön dag, EFTER skolan. Först satt jag en stund hos Emma, sen på träningar, sen fixa lite uppgifter + chatta och så kom Emma sen hit på kvällen. Och vad vi skratta åt en massa konstiga saker :D det var så roligt... *fniss fniss*

...hmm, hur samlar man energi på 15 minuter?

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


en skada och jag får något gjort?

Krävs det verkligen en skada för att jag skall få skolarbeten gjorda??
Nu kan ni tänka: "vad har hon för fel den här gången då?" 
Den här gången snubblade jag på datorsladden (för nästan 5 veckor sen) och lyckades dra ner datorn å på någo sätt stiga snett. Datorn har väl klarat sig någorlunda (jag har alltid föreställt mej att då en laptop faller i golvet då går den i delar..men min e nog fortfarande i en del) :D

nåja, men däremot är int min fot i nåt vidare bra skick. Ledbandet kändes väldigt ömt då det hände och det tog länge förrän man ens kunde röra där med fingret utan att det gjorde ont. MEN jag kunde gå, springa, träna osv utan desto större problem (mystiskt). Jag undvek extra påfrestningar men nu har det då kommit till den tiden då den egentligen borde kännas bättre - inte sämre!!

Jag kan röra på den, jag kan stödja på den, jag kan känna på den men det gör lite ont ibland. Jag har ingen lust att fara ti nån läkare, för jag tvivlar på att dom kan säga någo. "Vila den nu, inga extra träning och så ser vi om en tid hur den är" eller "det kan vara en sträckning och DÅ tar det länge innan den läker" eller "antagligen fick du en liten spricka i den och eftersom du int har vilat den så har den blivit större. Förmodligen är den fortfarande väldigt liten eftersom du kan stödja på den så pass bra, så det kommer inte att synas i röntgen. Bästa rådet är nog att vila den".

Nåja, jag vet att jag bara klagar å ha vari jätte negativ på bloggen på senaste tiden, det finns många orsaker till det. Ursäkta mig, men jag blir på så fruktansvärt dåligt humör då jag e skadad å int kan göra det jag älskar mest av allt. Eller jag kan göra det, men det blir bara halvhjärtat...

Men något positivt skall vi väl komma på... JO, jag har fått tid att fundera över mitt projekt, som e in working progress :D OCH så har jag fått skolarbeten gjorda. 3 finska uppg. fick jag gjorda i helgen och idag blev ett bild och form arbete klart, alltså i dom värsta ämnen :p Nu känns DET iaf skönt!

Nu skall jag fara å träna till dansteatern...och jag hoppas på att foten vill samarbeta med mig! 
Ciao,

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


keep my mouth shut.

ja ha int skrivit på ett tag, jag vet. Egentligen har ja haft massa att skriva om, men jag tog det beslutet att d var bäst att va tyst den här gången...

I onsdags hade vi litteratur seminarie i skolan kring en bok som heter "Sorg hos barn". Det var mycket tyngre än jag trodde, känslosamt men mycket givande. Man måste verkligen fundera över sådana där frågor ibland. Men roligt, påstår jag int att det var...
Genast efter det hade vi ett ganska känsligt klassmöte också. Det tänker jag inte kommentera desto mer, även om jag har mina synpunkter...
samma sak gäller torsdagen. Stämningen var mycket bättre men jaa...ja säger bara att ja e lite less på systemet.

Igår var jag och Ida och träffade våra finska vänner (samarbetet med yrkes), det var riktigt roligt. Vi talade bara finska, så jag fick öva en hel del, och kul hade vi! Sku va roligt om det int sku ta slut fastän samarbetet sen tar slut...
nåja sen fixade jag, Linda och Nela en plansch för barnteatern, vilket tog lite tid, men till slut fick vi ihop någo. Den kommer säkert upp sen då den har godkänts av klassen :)

Igår kväll var ja på träningar (istället för idag) vilket int riktigt var min dag. Jag kände mig lite upp och ner och kunde int riktigt koncentrera mej + att min fot skrek VILA!
Idag då jag steg upp, haltade jag :(

under dessa tre dagar har jag funderat en hel del och jag är börjar bli så himla less. Jag förstår helt enkelt int vad det är som e så svårt? Efter 1 1/2 år tycker man att det borde bli nån förändring, jag tycker det bara ha blivit värre. Motivationen att själv försöka få någo vettigt i det här ligger långt nere på minus. Hur man än försöker så blir det sämre eller så händer det inget över huvudtaget. 
Sen har jag å fått höra att det här med å skriva grejer på bloggen kan sätta en riktigt i pisset, det är nämligen svagt att skriva här men int säga ut det. Ja, ibland är det så, det kan jag hålla med om till en viss del - men hur är det då man försöker säga, försöker få någon att förstå och det inte tas emot, eller det inte går hem?
Vad gör man då?

Annars kan jag ännu lägga till att det här var sista gången jag gjorde något sånt här! Jag tror int att ni vet hur mycket energi jag satt ner på det, och hur gärna jag ville få det att fungera. Och det handlade inte om mig. Den här gången var det inte för mig, det var för någon annan. OCH det var dessutom frivilligt, ingen tvingade er. Därför förväntade jag mig något helt annat än vad jag fick. Och det var inte första gången.

det var någon som sa att jag lever i nån form av drömvärld...hmm, snart börjar ja faktiskt tro det, och DÅ är det inte bra.

Nåja, fick just ett samtal av bästa V :) och jag blir alltid på lika gott humör! NU skall jag på allvar fundera vidare på min/vår idé... och nu skall jag aktivera mej med skoluppgifter, vilket jag har försökt i 3 timmar nu ;) oops!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

RSS 2.0