paniken som jag kände då jag vaknade...

Inatt drömde jag en ganska intressant dröm. Eller drömmen i sig var det kanske inget märkvärdigt med, men det jag gjorde i den var väl lite lustigt iaf.

...nu kom det den stunden hon så länge hade väntat på. Men ändå kände hon sig smått osäker. Hur skulle han reagera? Det bubblade i magen, hon kände hur rösten svek henne men orden bara flög ur. Hon kunde inte hålla tillbaka dem längre. De kom som en viskning, sanningens ögonblick. Hon kände det som att hela hennes liv stod på spel.
Reaktionen var bättre än hon trodde. Han log. Han tittade henne i ögonen med sina vackra ögon, och log det där underbara leendet som vem som helst kunde falla för. Och han svarade med lugn röst...

Hon gick hem, eller snarare svävade på moln, och trodde att hon bara drömde. Hon kunde inte sluta tänka på det han sa, orden ekade i huvudet och det kändes som en våg av värme. Innan hon skulle börja sova tog hon fram telefonen. Hon kunde inte hålla sig nu heller. Hon formulerade sitt sms om och om igen.
Till slut skickade hon iväg det...

Hon, i den här drömmen var ju förstås jag, och han... ja, det avslöjar jag inte ;) men jag kan säga att då jag vaknade måste jag allra först kolla telefonen. Int hade jag väl gått och skickat iväg något?

Drömmen kändes så verklig, det var precis som i en film då någon drömmer, så brukar man visa scenen de drömmer. Det här kändes precis likadant!
Det har nog hänt någon gång tidigare att jag har haft en så verklig dröm, men det här toppar nog allt!

Moon 1 Sky Night

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


då jag är på dåligt humör...

...lyssnar jag på musik (det gör jag iofs alltid)
Jag har nog låtar för alla sorters känslor och humörsvängningar,
men just idag kände jag för denna ;)
Det är en tempo-upphöjare + att man blir enormt glad :D(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


Hold It Against MeNu har den stora "popdrottningen" Britney Spears släppt ut sitt sjunde album (om jag har räknat rätt) Femme Fatale. Jag måste verkligen erkänna att jag gillar hennes musik, inte allt förstås, men en stor del. Jag har int egentligen förstått varför man sku måsta skämmas över det. För jag känner många som innerst inne gillar henne, men int vågar säga det, av nån orsak som ja int ännu ha kommit underfund med?
Jag säger ju inte att det är min favorit artist och jag tar absolut int ställning till henne som person, hennes privatliv, det är en helt annan sak. Men ända sen jag var liten, har jag gillat hennes låtar, speciellt de fyra första albumen.
Nåja, hur som helst, om int för någo annat så har hon ganska bra party-låtar och danslåtar, och DET gillar vi! :)

För att int trötta ut er med antagligen en av årets sommarplågor så skall jag visa er en annan version av "Hold it against me", som jag just hittade. Och ni vet ju att jag är FÖR covers och den här killen har jag länkat till förr. Han är duktig, tycker jag. Jag beundrar verkligen dem som kan göra covers. ME LIKE!(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


blod, svett och tårar

NU börjar det på riktigt. Det går int att undvika längre. Synd men sant. Det gäller att bita ihop och kämpa! Tyvärr, tyvärr, tyvärr, tycks jag ha jätte svårt med det. Och just nu vet jag ärligt talat inte varifrån den här känslan kommer. Jag har ju pratat om det, bestämt mig, men ändå är den fortfarande kvar.
Jag ska däremot försöka bespara er från att måsta läsa om mina negativa inställningar dag ut å dag in :)

Jag tror jag skall börja rekommendera musik, eller annat, så länge jag befinner mig i denna fas!
Med början idag: Nicole Scherzinger - Don't hold your breath


(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

September ♥


September spelas just nu flitigt på mina spellistor :D
21 Juli kommer hon till Jeppisdagarna och jag VILL å lyssna på henne då.
Får se om det går att fixa, nån som e med??
Jeppisdagarna, anyone? 22-24.7

Hennes nya album Love CPR har ju nästan bara bra låtar. Mina favoriter från den skivan är: Resuscitate Me, Walk Away, Ricochet, Me & My Microphone


för övrigt så mår jag int så bra idag.
Borde ha varit i Jeppis redan, men det blev ändring i schemat.
Åker imorgon istället.
Det roliga är att jag har skolarbete jag borde göra, men som jag int kan göra någo åt nu, för jag har alla böcker i Jeppis. Hahaha :D
Det betyder alltså att jag får vara här hemma, en HEL dag utan att behöva tänka på uppgifter! :)
(fast desto mer har jag å göra imoron)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


Make room on the Dancefloor

Idag är det Pampas Nationaldag, och gissa vem som har fått en biljett?? ;)

Jag hade inte alls en tanke på att fara till Vasa i helgen, och speciellt inte då biljetterna såldes. Men, såklart blev jag övertalad och insåg att jag vill träffa mina vänner så ja kom.
Då hade jag ännu ingen biljett och ju mer jag tänkte på det, desto mer ville ja ha en.
Och så dök den plötsligt upp. jippiii :D

SÅ, ikväll blir det Fontana och jag skall dansa, dansa, dansa!! :D

"Dance the night away
Live your life, and stay young on the floor
Dance the night way..."

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

"Have faith in your dreams and someday..."

Andra året är en tid i studierna som för många kan kännas väldigt tung, speciellt i en 3-års utbildning. Det känns liksom att man står och trampar lite på stället, man är varken i början eller i slutet.
Tyvärr har jag varit en av dem, det började redan på hösten, men jag sköt bort tankarna och tänkte att det tar en stund innan man kommer igen efter ett långt sommarlov. Men det hände aldrig. Jag kom aldrig till den där punkten då det kändes helt okej. Efter julen trodde jag det skulle bli bättre men istället försvann min motivation mer och mer. Och det här handlar sen om mig. Inte om människorna runt om mig, skolan i sig, eller något annat. Utan bara om mig. Och med lite eller utan motivation är det ganska svårt att komma någonstans. Så jag började fundera på vad som egentligen låg bakom allt (därav mina något flummiga inlägg tidigare).

Nu de senaste veckorna har jag börjat kolla runt lite, det finns nämligen något jag så gärna skulle vilja göra, som nog länge länge har funnits i tankarna, men jag har aldrig tänkt att jag sku klara av det.
Jag vill bli koreograf!
På riktigt. Jag vill gå en utbildning som gör att jag blir koreograf och jag är villig att satsa hur mycket som helst! Av den orsaken att man först måste gå en 3-årig dansutbildning för att sedan gå 2 år till magister (koreograf) så har jag känt mig lite pressad och mitt i valet och kvalet nu. Har jag tid, vill jag, kan jag, sätta ännu ett sista år på min nuvarande utbildning eller borde jag satsa på dansen nu resten av våren och sommaren och söka in på hösten?

Men sen såg jag att de tar in vartannat år och nästa intagning är våren 2012. DET betyder att jag har ett år på mig nu, att verkligen satsa.
Tyvärr är jag i behov av lite mer pengar, men det ska väl ordna sig. :D 

Så efter mycket funderingar fram och tillbaka har jag ändå valt att göra den här utbildningen klart. Det är helt enkelt smartast, och det är bra att ha en examen att falla tillbaka på. Det har jag nog hela tiden varit medveten om, och det har varit min tanke från första början, men jag trodde aldrig att mitt dansintresse kunde påverka mig så här mycket.

Den senaste tiden har jag prioriterat dansen/träningarna högst. Sedan har musik, kompisar, det sociala kommit och allra sist har jag prioriterat skolan, även om det borde vara tvärtom. Jag har varit (och är fortfarande) väldigt irriterad på att man aldrig kan koppla bort skolan och njuta av att göra det man tycker om, utan man ska alltid tvingas tänka på skolan i bakgrunden. Och det kommer jag väl inte ifrån, men nu är det bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Det kommer att vara jätte tungt, men jag MÅST verkligen försöka tänka positivt!!!

Det finns bättre och sämre dagar, mitt humör kan växla från en sida till en annan bara sådär.
SÅ, för er som finns i min närmaste omgivning så hoppas jag att ni kan infinna er i det hela. Min mening är inte att göra det jobbigt för er, eller så att ni känner att ni har gjort något fel osv.
Jag skall försöka mitt bästa, men får ni nog, så säg till!! :)

Idag har det varit en bättre dag!

(¯`v´¯)
`·.¸.·´
(¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


en tung situation som krävde en ordentlig fundering.

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

"Plaska mera"

"Miriam kommer, Miriam kommer!!", ropar någon då jag ringer på dörrklockan. "yeee, NU kom Miriam" sa en liten filur då dörren öppnades. Och det var int vem som helst, Filip, förstås! Han blev jätte glad, jag hann int ens komma in genom dörren innan han sa att vi skulle börja leka, och DÅ var det bråttom :D
Kört med bilar, pussla, spela memory, busa, kuddkrig, Nalle Puh, är några av sakerna vi har hunnit med hittills. Idag var vi också till simhallen och simmade och plaskade i bassängen, mycket uppskattat!

Sedan har jag själv fyndat lite på loppis, och nu sitter jag här med min hög av skolarbete, som int vill minska det minsta :( konstigt att den int kan minska av sig själv, det sku ju vara helt mega bra! :D

Trots att det är lätt att glömma allt jobbigt nu då man har så roligt med killen, så måste jag ändå fundera på hur jag ska göra. Jag lämnade jeppis med en massa frågor, och på måndagen skall jag ha svar på de flesta. Vad göra? Vad göra? Vad göra? Hur göra? När göra vad?

För en tid sedan skrev jag ett inlägg som hette "I won't give up". Men tyvärr så kommer jag int att hålla det.
Jag ger upp nu.
Inte för att jag vill, utan för att det känns som att det är dags. Det har gått några veckor nu så det känns helt enkelt int nödvändigt......sååå dags att leta vidare? ;)

Annars är det ganska skönt att vara hemma.

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

jag vill utveckla barns förståelse för...

...ööh, ja, exakt! Om ja sku veta det så sku jag få slappna av och avrunda denna kväll å så småningom sova. Men NEJ, jag vet ju inte!
Vi ska snart på en 6-veckors praktik och 2 av de veckorna är det vi som skall hålla i verksamheten på daghemmet. Det betyder att vi skall ha ett mål som vi vill uppnå med barnen. Målet skall börja så som rubriken och sluta med något vettigt. De två ämnen som jag kommer att jobba med är musik och rörelse (förstås). MEN, jag måste ha ett mål tills imoron, jag har ingen aning!?! Och det är ju int precis lättare då jag int kommer ihåg vad läraren föreslog på timmen, hon sa så mycket saker å int hann ja skriva ner å int kommer jag nu nå mera ihåg det :D (typiskt mej).
Kanske jag drömmer om det inatt?? :)

Imorgon är det torsdag, ÅÅH vad jag har längtat efter den dagen. För DÅ skall jag åka hem till Vasa och sköta Filip (tillsammans med mamma å pappa) HELA helgen! :D Woohoo, om d nån som kan sprida lite glädje i mitt annars så råddiga, stressiga, omotiverade liv, så är det han! ♥
Jag har bokstavligen 1000 skolarbeten ja borde göra, vilket betyder att jag borde sitta isolerad i min lägenhet heela helgen för å få dom gjorda, men vad gör man inte för sin gudson!? :)
och DESSUTOM är skolan det jag prioriterar absolut sist på min lista för tillfället! ALLT annat går före, så det så!

hmm, vad annat, det e ju en stund sen jag skrev (igen), men jag har haft så fullt upp med en massa funderas hit å dit. Jag har ingen aning om vad jag ska göra i sommar, eller hur jag ska göra med hösten. Jag vill, men så känner jag nåt "överjag" som säger "nej nej, du ska nog göra så här istället" och så dras jag mellan det. Jag tror jag har en konflikt med mig själv. Kanske jag borde analysera den enligt Gordons steg-för-steg metod? (får jag extra studiepoäng då, blink blink?) (skolsnack)

Men nu skall jag avrunda, målet får komma inatt har jag bestämt, och så tar vi nya tag imorgon!!

Godnatt :)


(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


Tjejfavoriten gick och vann!!

"I will be popular,
I will be popular,
I'm gonna get there, popular

My body wants you girl,
My body wants you girl,
I get you when I'm popular"Vinnarlåten i Sveriges Melodifestival - Eric Saade...snacka om att ha bra själförtroende :D Jag har inte alls följt med så jag tänker inte diskutera om finalbidragen verkligen var de bästa eller int, men av årets finalbidrag tycker jag att Sverige valde helt rätt låt! Visst, den är enformig och texten är löjligt löjlig, men vad gör det då den fastnar och man kommer ihåg den?

Jag tycker, och har alltid tyckt, att Eurovisionen handlar mer om själva showen än om låten i sig själv. Halva världen kollar ju på den, och hur skulle alla orka titta om det bara handlar om låten och den som framför den? Då skulle tävlingen lika gärna presenteras i radio, på precis samma sätt. Men nu är det inte så!

Ett bra Eurovisions-bidrag skall antingen vara fartfylld med dansare (OBS! jätteviktigt) eller om det är en lugnare låt så skall artisten ha en otroligt bra röst, men också kunna framföra låten med känsla. SÅ det räcker inte, enligt mig, med bara en fin och bra låt. Därför förvånar inte Sveriges resultat mig det minsta.
De två låtarna med mest poäng, var helt enkelt de som hade bästa showen, så bra jobbat!
Ändå höll jag lite mera på Eric, jag menar, det skadar ju inte med lite ögongodis ;)

Men en sak till måst jag säga om kvällens melodifestival. Rockbandet som gjorde om förra årets vinnarlåt "This is my life" var verkligen urkassa! Eller kanske inte bandet i sig, men de förstörde en både fin och otroligt bra låt, totalt!
Ni som såg det här skall ta och lyssna på orginalet! Förhoppningsvis blir int rockversionen någon radiohit.(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


varför göra det nu då du kan göra det sen?

Vet ni hur efterlängtad den här helgen har varit?? Och nu är den ÄNTLIGEN här, trots att jag kommer att måsta göra skolarbeten, städa å tvätta kläder å int umgås, men anyway, SKÖNT att vara ledig!

Varenda dag den här veckan har jag tänkt göra skolarbeten på kvällarna (eller egentligen startade den tanken förra fredagen. Dvs. jag hade en plan på att göra undan uppgifter under förra helgen men jag gjorde ingenting) men int en enda kväll har jag gjort något. Och jag tänkte precis så som rubruken säger varenda gång jag struntade i uppgifterna, "sluta stressa, nog hinner du skriva dom där uppgifterna sen nångång, ta det lugnt nu medan du kan" :D
kanske int så smart, men jag tycker det var skönt.

Dessutom har jag haft full show med att: tänka på fördelar och nackdelar, hålla humöret uppe, träningar + träna på egen hand (vilket har gått bra = stort +) tänka positivt, och hålla sovtiderna någorlunda okej...

MEN, nu var det slut på det roliga, å dags att ta i med hårdhandskarna! Nu FÅR jag int slöa bort den här helgen, för då hamnar jag i en icke rolig situation.
SÅ, med början från ikväll... wish me luck!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

don't you just walk away...

Mitt försök i att tänka positivare går liksom lite bakåt nu... gårkvällen slutade riktigt uselt och att fara å sova på uselt humör är nog inget jag rekommenderar. Det var antagligen därför jag sov så dåligt också, som ledde till att jag var väldigt trött imorse och fortfarande på uselt humör. MEN, jag bestämde mej för att tänka positivt och under min morgonpromenad till dagiset, med iPoden i öronen och en ljust upplyst himmel, hann jag snabbt bli på bättre humör. Det höll också i sig ända tills för nån timme sen... jag fick oont i magen, förstås nu så där passligt... SÅ, noll motivation + leidon + pms = VARNING! (jag undrar om det går att varna sig själv?)

men hei, någo positivt måst ja väl kunna klämma fram!
Jo, både gårdagens och dagens träning gick relativt bra.
I'm getting better and stronger!! :D

Nu e d så att jag igen har förälskat mej i en lååt och jag vill/försöker göra en koreografi ti den. Jag har en vision om hur jag vill att den skall ut och då jag har såna bilder, brukar d int vara såå svårt att få ihop något, en början.
Men nu vill det int komma alls :/
beror det på att låten känns FÖR nära?? 

tyvärr finns den int på youtube ännu, men för er som har spotify så länkar jag den här:
September – Walk Away

"How do I keep this pain away,
what can I do to make you stay,
how do I find the words to say,
you don't just walk away, walk away

It's always a price we gotta pay,
sometimes you gotta lose if you wanna gain,
how do I find the words to say,
you don't just walk away, walk away"

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


ingen lust att stanna kvar

den här helgen har väl varit en av dom sämre...ja har inte gjort någonting alls, slöat, legat i sängen och kollat på film... men en träning hade jag iaf :)
Klart man skall få ha sådana helger ibland också men bara om det känns bra.
Det gjorde inte denna.

Jag har tänkt en hel del, på det ena och det andra. Mest på det ena. Ibland har man valt en väg man int vill följa till slut. Jag känner mej lite i den situationen just nu och jag har känt mej där ganska länge.
Jag ville egentligen något helt annat från början, något som jag inte trodde jag skulle kunna, av olika orsaker. Men ju mer jag tänker på det nu, desto starkare blir min vilja att nå dit och desto mer är jag villig att kämpa för det. Tyvärr hjälper det inte bara med vad jag vill kämpa för och vad jag vill, jag kommer också att vara tvungen att lämna bort det/de som betyder något för mej.
Lämna och starta om...

Nåja, i det här skedet är det än så länge bara funderingar. Saker måste kollas, jag måste fundera från ena synvinkeln till den andra osv. Därför tänker jag inte dela med mig desto mer om vad det gäller, och det lönar sig inte att fråga. Jag berättar nog sen om det blir aktuellt eller jag annars bara känner för det :)

nu rensa tankarna med en glad film, imorgon på praktik.

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥

saknaden av en vän

tänk om man skulle ha en sån där mjuk liten en hemma hos sig. Som alltid finns där för en och som skulle förgylla alla tråkiga hemma kvällar. Som denna kväll, tänk vad allt sku va mycke bättre bara man fick hålla om den och gosa med den. Jag har alltid velat ha en, men int ännu heller har jag fått möjligheten.
Så fort jag får chansen, skall jag ta den, och någon liten hemlös skall få ett varmt hem, med massor av kärlek ♥  

Visst sku det vara helt underbart att ha en av dessa hemma hos sig?

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


B2 - You Rock!!

Wohoo!! Teater all day long och det har varit jätte roligt! Det kom mycket folk på första föreställningen, hela 77 st. och på den andra kom det massor, ca 114 pers. !!!
Det hade iaf inte jag trott, men ååh va kul det var (så mycket blod, svett å tårar? som vi har satt på det, fast vi har nog också haft det super kul tillsammans).
Dessutom gick vi ganska rejält på plus i klasskassan!
Så kanske vi slipper liite längre än till Sverige sen på klassresa :D

Jag har int så mycket mer att säga så jag laddar upp lite bilder från dagen.
Om vi ordnar det här igen sen så rekommenderar jag det även för äldre barn, dvs. ungdomar + vuxna.
Båda teatrarna är roliga på olika sätt, både för barn OCH vuxna!


Alla som var med i teatern!


Jakten på det försvunna trollspöet


Svante, Stina och Filur


De levande träden


Tillräckligt med utrustning? :D


tisseli tasseli tass, sschhh....


Filur hittade sitt trollspö... vilken tur!


Pelle Svanslös på råttjakt


Jag är så fascinerad över denna kuliss som är designad och gjord av Paukku! Men hon fick nog hjälp också (dock inte från mig, jag gav bara fina kommentarer :D ) Hei, vems är skuggan?


lite suddig, men tyckte att den annars var så bra :) Bill och Bull och Måns


Men Gammel-Maja, hör du dåligt?? (Pelle e lite suddig dessutom)


Love is int the air? ;) Pelle och Maja


den duktiga berättaren :)


dålig kvalitet.. råttjakt, vad gör råttan?


Frida och Laban som var så gulliga :)


"Vi ska vara vänner, och snälla med varann.
Visa vad vi känner, och hjälpas åt i tuffa stunder.
Det bästa med vår vänskap, är att alla får va med.
Vi kommer alltid vara vänner du och jag."

(melodi: Tusen och en natt)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥


och det blev en................... Succé!!

HAH!! Vad var det jag sa!?!

Idag hade vi genrep inför genrepet med barnteatern, dvs. vi visade det för klassen, läraren och vaktmästaren + att vi filmade. Och vår Pelle Svanslös gick galant!! Och vår lärare var så stolt efteråt, gav mycket beröm och endast några få saker vi kunde tänka på. Det kändes jätte bra, nu kan jag äntligen pusta ut lite...å tänk, då har jag en liten liten roll. Tänk hur skönt det måste vara med dom som har kämpat med sina repliker å skådespel!

Vi fick beröm för koreografin, vilket också känns skönt eftersom den blev klar igår (som vanligt, ute i god tid) och trots att jag nu inte kunde titta på så kändes det som att den gick bra :)
imorgon blir det riktigt genrep med lite fler än bara klassen som publik. Får lite sovmorgon och sen hinner vi öva å fixa lite och så avsultar vi dagen med en klassmiddag på Sesam! Jippiii :D å efter det vet man int vad som händer...

hade också hör- och läsförståelse i finska idag (tent) men det hör absolut int under denna rubrik!! Ganska långt därifrån dessutom....

Nåja, tror jag skall kolla en film som avslutning på denna kväll... alltså desamma som tidigare kvällar :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´
    (¸.·´¨)¸¸.·¨¯`·♥RSS 2.0