Busy day!

Huhhu, säger jag bara. Jag minns int när jag senast har haft så här full rulle hela dagen lång.

Började med att fara till skolan på morgonen (å jaa klockan halv 11 är det fortfarande morgon!) :)
Först på handledning, sen lite planeras för bakningskvällen. Hem en sväng och genast till Halpis för å handla ingredienser. Kul å köpa 3 kg smör å 3 kg havregryn å 3 kg socker osv...ännu roligare å släpa hem det! Nåja, vi var ju två starka tjejer så :)
Hem igen en snabb sväng, fixa någo smått å så iväg till skolan.

Vi har bakat ca 200 chokobollar ikväll och jag tog den lättaste uppgiften, dvs. rulla bollarna, eftersom min tumme fortfarande är i väldigt dåligt skick (för å knåda deg).

Jag fick ta en paus i allt stohej å fara på dansträningar :) trots att d va en småstressig dag så var det en lättnad att få va å träna mellan varven, skönt! Synd bara att jag missade Move men jag blev tillbaka kallad till skolan, så då var det bäst å fara :D

Efter det hela belönade vi oss med en visit till Mäccen å äta. Skönt så behövde ja int fixa någo här hemma. Mitt diskberg borde försvinna innan jag kan tänka på mat igen. Någon frivillig kanske? Å stääda! Alltså jag måst städa, här är en katastrof! Nå nåån dag kanske jag sparkar mej i baken å får det gjort :)

Btw, nu har jag en till skön, vacker, härlig låt :) Hörde den på Bodybalance igår och som jag är, då jag hör en bra låt å int kan klura ut va den heter, så memorerar jag en bit av texten, googlar den då ja kommer hem å vips så hittar ja låten :D Den här gången var det lätt för jag kände igen artisten också, det underlättar ju lite, eftersom d finns ganska många låtar som heter "Still here" :D

Nåja, flummigt som vanligt men nu får ni lyssna och njut!(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


A good day!

Jepp, idag har det varit en bra dag!

Jag steg upp relativt tidigt, satt igång med skrivandet och fixa det ja sku fixa på förmiddagen.
Sedan har jag koncentrerat mig på att söka jobb. Sommarjobb, jobb till hösten osv...Jag får int/kan int tänka nå djupare än så, för då känner jag paniken komma.
Jag behöver ett jobb nånstans, så har ni tips tar jag mer än gärna emot :) Eller t.o.m. jobberbjudande så här direkt.
Give me, give me! ;)

Och så har jag fått spendera kvällen vid mitt andra hem, Fitness, med trevliga deltagare å en hejdundrande bra instruktör ♥ kan det bli så mycket bättre? Tror inte det ;)

Och diskutera har jag å fått göra mellan varven, det va ett tag sen så det kändes extra roligt idag. Det var precis vad jag behövde!
Och min granne har jag torterat hela dagen med massa frågor, även om hon int befann sig en våning under mig. Aldrig får hon vara ifred ;)
Å nu är hon tillbaka, vilket betyder att hon int kommer å få vara ifred ikväll :D

Nu ska ja sluta skriva, laga något ätbart å traska ner till värmen!

Gonatt på er ♥

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Fördelning av energi.

Jag måste lära mig att fokusera på sånt som gör mig på gott humör. Jag har en (o)vana att ta åt mig allt som får mig irriterad, ledsen, sårad, arg osv.
Kanske det är därför jag ha varit så trött på sista tiden? Jag är knappast den enda som gör så.
Det är ofta lätt att bry sig om de negativa sakerna och glömma de positiva. Det är lite som att de negativa sakerna är de stora som man måst fundera på å berätta om, det viktiga i ens liv, när det egentligen borde vara tvärtom!
T.ex. istället för att spendera en hel kväll med tankar som: "det här gick jätte dåligt, ååh jobbigt, hur ska jag göra nu? Det här kommer int att gå" - så kan man fundera: "varför gick det här inte så bra? Vad lärde jag mig av detta? Vad var positivt med det?"

Ett konkret exempel:
I onsdags var jag på min första träning efter en vecka av feber och halsont. Det gick super dåligt, kondisen låg på botten, koreografierna satt inte alls, allt gick och kändes bara fel. Hela kvällen var jag på dåligt humör för jag insåg att i den här farten kommer det att ta jätte länge innan jag är tillbaka var jag slutade innan jag blev sjuk. MEN, så ekade något i mitt huvud. Något som min underbara tränare har sagt flera gånger: "Fokusera på de positiva sakerna, INTE de negativa!" Samma kväll gick jag igenom hur jag skulle gå vidare. Jag kom fram till att det är bara att kämpa! Jag kommer att klara det här, jag skall jobba hårt nu, mer än nånsin. Om jag vill bli bra så kostar det. Det kommer inte av sig själv sådär bara. JUST DO IT!


Så efter en fin, solig dag av planering och funderingar på det ena å det andra har jag bestämt mig för att fördela min energi bättre.
Just nu är det två saker som jag verkligen måst fokusera på och det är träningen och skolan. Båda två är i det här skedet lika viktiga - skolan för att jag ska bli klar till våren, träningen för att jag ska kunna göra det jag vill till hösten. Allt annat som händer runt omkring anpassas vartefter.

Jag ödslar ingen energi på människor som int bryr sig, som är vänner bara då dom känner för det, eller som låtsas finnas där då allt plötsligt rasar.
Eller människor som skryter med diverse saker. Visst, alla får ha sin åsikt och det kan gå hur bra som helst för alla andra i deras liv. Och förstås är det roligt att höra om det MEN ibland kan man lite välja sina ord, när och hur man säger saker.
Jag tänker int heller köra samma tjafs med samma människor om och om igen, ibland måst man bara ge upp. Jag brukar undvika att ge upp i första hand "jag ger det en ny chans" tänker jag, men nu finns det int många chanser kvar.
Jag har inte tålamod längre...
"I'm not gonna beg, not gonna crawl, not gonna need you -
If I fall..."


(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Nicest thing ♥(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


en gnutta glädje i den annars så långa dagen.

Jag hade just ett kort, men trevligt besök här. Tänk då du ligger hemma, e sjuk å tycker mest synd om dig själv för att du int orkar göra någo alls. Och så knackar det på dörren å så står där en snäll, söt tjej, med en stor kasse med saker från butiken, igen! :D Är så enormt tacksam för den tjänsten! Och inte nog med det, hon höll också i en påse med Subway mat, nami nami nami! ♥ (och för att int tala om allt annat hon får stå ut med) ;)

För övrigt har det här nog varit en ganska jobbig dag, både mentalt och hälsomässigt. Har haft hög feber, inte orkat göra någo annat än sova, vila, ligga i sängen, sova å sånt där som man nu bara måst göra. Telefonen har gått het mellan mamma och mig, och vilken tur jag har som har en mamma som kan sånt här med va man ska göra då man e sjuk. "Ta den här medicinen nu, å så om två timmar gör du så här å så ringer du om det e nå, osv..." T.ex. min högsta temp idag ha vari 39,7 grader och det bultade så i huvudet att jag trodde ju jag var allvarligt dödssjuk eller nå liknande. Men då är ett snabbt samtal till mamsen bra ♥

Nu orkar jag inte skriva längre.
Vet att det är massor som är sjuka nu, både med samma som jag har och med magsjuka, och jag önskar bara att ALLA sku bli friska NU!!
Det är int alls roligt varken för dom sjuka eller dom i omgivningen...

Sov så gott!!
Å ni friska människor: Se till att ni hålls friska!! ;)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


"Music is my Boyfriend"

Glad Alla Hjärtans dag på er allihopa!!
I mitt tidigare inlägg va ja lite "borta" och hade ingen tanke på att d va vändagen idag... (kanske för att den egentligen int har så stor betydelse för mig). Och ta inte mig fel där, jag är jätte glad över de vänner jag har! Ni är bäst!! ♥
Men jag tycker att man skall komma ihåg dem mer än bara en gång i året. Alla de mysiga sakerna som görs på vändagen tycker jag man kan göra lite nu som då :)

Jag har kanske int riktigt "firat" den på någo sätt, eftersom jag är för trött å slut. Men jag har iaf världens bästa granne och vän som var och handlade lite vitaminer och hälsogrejer åt mig (oxå Glass hör dit)!
Så en glassdejt lär det väl bli lite senare :)

Hah, jag brukar skoja lite ibland, kanske mest för mig själv, om citatet i min rubrik. Men det är ju sant! Jag tillbringar så mycket tid jag bara kan med den. Jag sover med den ibland, jag vaknar upp till den, jag uttrycker alla mina känslor till den/med hjälp av den. Allt jag gör, kretsar till den...
Musiken alltså!

Så har jag också spenderat denna dag.
Jag har varit för trött för att kolla film,
men att lyssna på musik är inga problem, i bakgrunden.
Så då somnade jag...
och sov så sött till min chill playlist i Spotify :)

music is my boyfriend ipod

Nu e jag svettig igen och det snurrar i huvudet, av att ha suttit upp en liten stund. Så dags att lägga sig ner igen, tror jag skall försöka kolla Valentine's Day, dagen till ära :D

Ha en fortsatt trevlig kväll mina kära vänner!
Och ALLA ni som är sjuka av något slag, förkylda, febriga, magsjuka osv. Krya nu på er!! ♥

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


God Morgon!

Klockan e halv 6 å ja ha vari vaken i två timmar!? Vaknade till vid halv 4, försökte få sömn i en timme, men låg å frös/svettades om vartannat, så till slut gav jag upp. Magen kurrade så ja tänkte att med lite mat i magen går det säkert bättre.
Så jag steg upp, åt, gick å la mig igen. Men int fick ja nån sömn, så då slog jag på Glee och ligger å halvsover å kollar på det :)
Blir iaf på bättre humör då jag får lyssna på deras härliga covers. För övrigt gillar ja int serien speciellt mycket, men musiken å dom få uppträdande brukar ja gilla :D

Det här e alltså jag, med feber. Jag vet int när jag senast sku ha haft feber, vanligtvis har jag stegring om ens det, men nu har jag ganska hög feber. Så känner mig otroligt slut å trött i kroppen. Det som är mest synd e att det blir paus från all träning ett par dagar nu :( så hoppas den försvinner snabbt!
Utöver detta har jag å sjuk hals å det sitter djupt så det e jobbigt. Och så lite huvudvärk till på det så har vi konstaterat mitt medicinska tillstånd (om d nu e så det heter) klart.

Hmm, en sak till ska ja konstatera, att jag dessutom BORDE vara i skolan den här veckan, eftersom vi har viktiga kurser, tent på måndag, övningar till barnteater och jag borde fara på handledning för kanden. Såå, jag måst helt enkelt till skolan en sväng idag. Som det känns nu blir det endast till andra lektionen och endast den, men vi ska nu se. Skall sluta skriva, vila lite mer å hoppas på att allt e borta då ja vaknar igen :)

Nåja, det här låter som ett tyck-synd-om-mig inlägg, vilket kanske int riktigt var min tanke. Men som sagt, det känns oftast lite bättre då man har fått det ur sig. ;)

Här är en underbar version av Umbrella/Singing in the rain som dom gjorde i Glee (hittade tyvärr ingen video me bättre kvalitet). Jag å vill nångång dansa sådär med vatten. Har sett det i andra filmer oxå å det e så coolt :)
Stay tuned för uppdatering av mitt hälsotillstånd!
(Hahha, jag skojar - men jag ville använda det där uttrycket)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


ingen höjdare idag

Mitt humör är verkligen int på topp nu, så här kommer d ett irritationsinlägg (de som int vill ta del av det kan sluta läsa här!)

Den här dagen har gått och känts riktigt åt skooogen. Det börja med att jag måste till skolan! Ja, skrivledigheten är slut nu och det är dags med föreläsningar å annat som e insatt på schema. Dagens föreläsning handlade endast om kandidatarbetet, en massa info som jo, va helt bra å veta, men som faktikst int e så kul å få höra direkt man e tillbaka. Iaf int jag tyckte det. Räckte det int med att man måste ti skolan? Massa jobbigt till på köpet, det e så det ska va...tydligen.

Det Positiva med dagen (jo, EN sak finns det) och det var att vi slutade så tidigt att vår "samla-pengar-till-klassresan-grupp" fick tid att planera vår musikupplevelse innan lunchen. Och det flöt helt bra på, så det var bra!

Då jag kom hem satt jag mig genast framför datorn och försökte skriva på kanden. Några rader fick jag fram, men satt sedan å stirra i böcker å sura ett bra tag. Så var det plötsligt dags för måndagsträningarna. Den stressigaste dagen då jag hamnar å rusa från den ena träningen till den andra osv.
Jag for, som vanligt, lite sent, och träffar förstås en granne som just idag hade lust att meddela hur det går med värmen i min lägenheten (vad det e för fel på batteriet). Och jag fick veta att det int går å göra nånting åt det nu, för OM di sku fixa det sku vattnet behövas stängas av å d påverkar då HELA huset. Så, tyvärr flicka lilla, jag får nu helt enkelt överleva!

Jag kommer till simhallen, smått stressad och dörren där vi vanligtvis går igenom var låst så jag måsta springa upp å ner å runt halva simhallen innan jag äntligen hittade in på baletten.
Baletten gick uruselt!! Jag nästan skämdes hur dåligt det gick, ingen ork, ingen lust, inget såg bra ut och det var helt enkelt int bra!
ED-träningarna var inte heller någon höjdare, det vi gjorde var det inget fel på - det brukar vara skoj å kämpigt osv. idag kändes det mest bara jobbigt. Ingen energi, gjorde fel på ställen jag int brukar göra fel, rådda å kände mig som en rikti surpuppa då jag int ens orkade le.
LatinHeat gick däremot liite bättre, men där orkade jag inte riktigt ta i och kämpa ordentligt, blev lite föör chill.
Annas Dans (JKG) gick också helt okej, bara att jag kom ganska sent och måste slänga i mig ett äppel medan dom andra värmde upp.

Det var den dagen! Och alla dom här sakerna var ju int egentligen så jobbiga (som att gå ett extra varv i simhallen) men vissa dagar blir allt bara en enda stor röra.

Min känsla just nu: Jag är suuuper stressad, jag tänker på ALLT som jag har att göra de närmaste veckorna och jag sku måsta kunna göra allt på samma gång. Även om jag endast sku tänka på det jag har att göra i skolan så e d så mycke att ja på riktigt tvivlar på att jag sku hinna. Tänker jag på vilken tid jag har på mig att göra detta (utöver skoltid) så kan jag int riktigt förstå hur det ska gå till. Och just nu har jag int så mycket jag kan plocka bort från min fritid, eller jag KAN, men då påverkar det mina planer för hösten, och det tänker jag INT låta hända. För det kan hända att jag bara har en chans på mig, och därför måste jag nu satsa allt eller inget.
Jag väljer ALLT!

Jag vet att många runt om mig vill peppa mig å snällt å försiktigt påminner om att det är ännu några veckor kvar, att man nog hinner, att man int ska ta så stor stress över det osv. MEN, tyvärr tyvärr tyvärr, jag ser int riktigt den där tanken just nu. Lev mitt liv i en vecka och du märker att det helt enkelt int finns tid.
Och jo, jag vet att då måst man ta sig den tiden, men det gåår ju int!? Eller?

Nåja, tror jag ska bespara er resten av mina tankar nu. Tack ni som orkat läsa igenom, lyssnar på mitt tjatande och står ut...jag försöker hålla tillbaka, men ibland går det bara int...

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


tjohoo!

Jag sitter på tåget, påväg till Åbo å hälsa på mina två sötaste, bästa brorsöner, det ska bli så rooligt! :)

Jag är som ett litet barn som just har upptäckt något nytt och måste utnyttja det. INTERNET på tåget!! Det har aldrig fungera för mig förut, just nu fungerar det helt bra :) därför uppdaterar jag facebook-statusar, å bloggen å allt möjligt på samma gång :) Jag är effektiv! Har hunnit skriva lite på kanden, skrivit träningsdagboken (det blev långt), gjort två planscher, och nu försöker jag igen skriva på kanden. Shit, jag borde alltså åka tåg lite oftare, tror jag :D

Och det kommer att kännas konstigt att vara utan träning (eller åtminstone i dom grupper jag är med i) i FYRA dagar. Okej, det är klart att man kan träna fast man int e hemma, men jaa, får se va det blir till.
Kvälls-stretch lär jag ju iaf hinna med :)

Här är en Rihanna låt (förstås) men hon e så braa!
I Looove this song ;)


Trevligt veckoslut! :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


RSS 2.0