update.

Nåja, sommarlovet har börjat men det känns int som sommar. Jag vet int om d för att jag har varit sjuk eller om jag annars e känslig då balkongdörren å fönster e öppna här konstant, men jag går runt å fryser hela tiden. Så nu väntar jag på lite sommarvärme!

Igår fick jag vara på dagis å jobba, det va kul! Tyvärr blev det inget idag, så har pyssla med lite saker här hemma istället. Imorgon får jag mitt gymkort (ska hyra över sommaren) så då ska jag satsa på träningen igen. Har varit lite paus med allt flyttas och sånt...

Idag har jag gått igenom massa papper och sortera å hållit på. En snabb sväng via stan och ikväll har jag bakat med mamma! Varför blir det alltid så bra då mamma är med? ;)

Har väl int så mycke annat att säga, tar dagen som den kommer, funderar mycke på hur jag ska göra till hösten, framförallt vad jag ska göra, men det klarnar nog snart :)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Pedagogie kandidat, Barnträdgårdslärare!

Hurraa Hurra Hurraa! We made it! :D
Nu har jag äntligen pappren i min hand :)
Dimissionen var jätte fin, tvåorna hade satsat och ordnat med riktigt bra program, så ett STORT Tack till er!!Resten av dagen gick åt att flytta och städa ur lägenheten, vilken tur att jag fick hjälp av mamma, pappa, kusin och två barn!
För trots det, kom jag och mamma hem först halv 12 i natt...
Tyvärr missade vi Eurovisionen, hann till de sista låtarna och rösträkningen, men det kommer säkert i repris - då ska ja se :D Huvudsaken att rätt låt vann - LOREEN e helt enkelt bäst! :)

Nu har jag avslutat ett kapitel och det är dags att fundera ut vad som ska hända till näst. Jag har ett yrke och kan nu välja att köra på det eller göra något helt annat. Tiden får visa det. Nu ska jag iaf ha sommarlov först!!

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥
changed plans.

Det känns som att jag lever i en dimma just nu, jag hittar inga vägar eller lösningar till mina funderingar. Möjligheten att få fortsätta träna dans på fritiden känns hopplös och vad ska ja göra utan den? På egen hand kommer det iaf int att hända något på den fronten. Börjar jag jobba kommer jag varken hinna eller orka träna så mycket som jag borde för att eventuellt söka igen nästa år.

Det känns jobbigt att flytta bort från mina nuvarande träningar för en sommar jag inte riktigt ser fram emot.
Det e väl nu jag egentligen borde hoppa & tjoa och vara överlycklig att skolan e slut och att jag får vara ledig halva sommaren. Men sanningen är den att just för att jag inte vet hur hösten kommer att se ut, hur det blir med dansandet, pengar, kompisar osv. så kan jag inte heller riktigt njuta.

Och imorgon är det dimission. Känner mig lite lost där också då jag har missat veckans övningar, och annars också, jag e int så entusiastisk för det här med att gå upp och hämta betyg, lyssna på tal osv. Jag sku va nöjd med att bara få pappren i handen och that's it!

Sen ska jag flytta alla saker och lämna lägenheten också i morgon. DET e sorgligt :(

Vilket deppigt inlägg det blev...men ibland orkar jag int hålla in såna här funderingar för mig själv.

Förhoppningsvis e jag på bättre humör snart igen!
Imorgon e det iaf Eurovisionerna!! :D Jag hoppas att jag hinner hem tills dess, ser framemot att få se det. Jag har bara hört en del låtar så det kommer säkert många överraskningar för min del :D

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


with a little help from my mom ♥

Kan fortfarande meddela att jag int hinner lägga upp bilder från resan ännu. Eller ja, hinner å hinner, det e väl hur man prioriterar, men det tar tillräckligt länge för att jag ska börja gå igenom dom osv. Jag har annat, lite viktigare saker å göra... som att packa... Suck va mycke man ha samla på sig. Och även om ja tänker, att den där har ja int använt på tre år å kommer knappast använda mer, så ska d ändå sparas OM jag i något senare skede ändå vill ha det! Nå, nog har jag gjort av mej med en hel del saker också :)

I alla fall, idag har mamma varit här och hjälpt mig att få ner allt i lådor, utan henne sku d säkert ta veckor innan ja sku få d fixat ;) Vi har hållit på hela dagen - fast ja stack på dansträningar där emellan :)
Det var en skön "paus" å roligt som alltid ♥ Jag kom på att jag borde ha skrivi upp, efter varje träning, viktiga saker min tränare har sagt. Hon säger alltid så bra saker - att tänka på både inom träning och sådär för övrigt. I och för sig behövs det int, eftersom jag tycks minnas det mesta :D men ändå, lite påminnelse kan man alltid ha nytta av ;)

Hmm, nu har jag ännu saker å packa men tror jag sparar det tills imoron. Jag ska istället beställa tågbiljett å planera nästa vecka. Det kommer å bli spännande , ska på inträdesprov till Hesa och till Åbo. Därför borde jag även hoppa upp från sängen och slipa på solot! Ja blir nog sur om ja int kommer så långt att ja ens får visa det, då man en gång gör ett solo menar jag :)
Det e ju liite stressigt också med tanke på att jag int vet hur länge jag e i Åbo, i bästa fall, kommer ja hem först på freda, å då e det dimission på lörda, vilket betyder att jag måst ha färdigt ALLT här före jag åker. Huhhu, nå nog ska det fixa sig!

Nu va d färdigt skrivet så då ska ja bjuda på en skön låt här! :)
 


(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


aaw ♥

okej, nuu börjar det kännas lite skrämmande... ni vet den där känslan då man lyssnar på en låt å tycker att den stämmer ganska bra in på en själv, som om man själv sku ha skrivit den?

Av en slump hörde jag just denna låt och det var preciiis som om gossarna här har snoka i min privata dagbok,
(som ja int äger) eller någo liknande ;)

vartenda ord, den där känslan is exactly where I am...
 


"...I know you know there's something here,
but you cannot get past the fear.
I can help you make it clear..."


Så nu undrar ja ju förstås när en sån här lovely kille
(nu syftar ja int på gossarna i videon) dyker upp? :D

...jaanå, man kan ju alltid drömma å hoppas att ja int e 80 år då den dagen kommer -  om den kommer, you never know ;)

nat nati :D

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


Back Home ♥Har haft en superskön vecka i Kroatien tillsammans med underbara klasskamrater :)
Vi hade tur med vädret då det var soligt och varmt varje dag utom de två sista dagarna. Men det gjorde inget, då var man så slut så det var helt skönt att chilla inomhus ;)

Vi har bl.a. varit på studiebesök, en guidad rundtur i en stad som heter Split, mycket vacker å intressant stad! shoppat, solat, vari på båttur, ätit god och billig mat, skrattat, yrat på osv. OCH jag har simmat! :)

Jag har å konstatera att jag har solat färdigt för denna sommar (undrar om det finns nån gräns för hur brun man kan bli?), jag tycker det börjar räcka för min del :D

Hur som helst, så har det varit en lyckad resa och jag kan varmt rekommendera att åka till Kroatien!
Jag ska försöka ladda upp lite mer bilder sen då jag är i ett piggare skick. Hemresan blev lite väl lång, då vi startade igår vid 1-tiden och kom hem imorse, typ 5-tiden.

OCH vet ni vad, fick veta på resan att mitt kandidatarbete är godkänt och allt annat är klart och fixat - så visst blir det dimission för min del också denna vår!
Feels SOO Good! ;)

det här lär annars vara mina två sista veckor i Jeppis, (varav den andra veckan spenderas i södra Finland på inträdesprov) så även om jag har fullt upp med förberedelser å packning så ska jag försöka njuta och göra det jag uppskattar mest här i staden... Träna på Fitness! :)
En vecka borta har känts som evigheter!!
Good to be back home

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


UNBELIEVABLE!

Jag kom på att det här är min SISTA skoldag i den här utbildningen. TRE år har nog fari jätte snabbt då man tänker tillbaka. Och det är faktiskt helt otroligt att jag fick klart kanden under den här våren! Det känns fortfarande overkligt å ja har int riktigt förstått det ännu :)

Jag tar ut examinationen lite i förtid för jag firar den med att idag åka ner till Hesa å spendera helgen med en av dom bästa, Michelle ♥ å sen på måndag bär det av på klassresa ("studieresa" som lärarna vill att vi kallar det) till KROATIEN. Det ska bli jätte spännande och skönt att få koppla av lite i värmen (hoppas vi). =)

Sen då jag kommer tillbaka har jag några spännande veckor att se fram emot - men mer om det sen ;)
den som väntar på något gott.... :D (hahhhaha)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
    (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


repeat.

Ah, den där känslan som uppstår då man mitt i allt hör en låt som man för länge sedan lyssnade på stup i kvarten å int har hört på ett bra tag! Den här e så fiiin! ♥
å nu e den på repeat igen :)Om ja nu sku ta å läsa lite till morgondagens SISTA litteraturseminarie.
Liite måst man väl anstränga sig ännu ;)

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
                     (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


stressyra.

Idag har jag nog sprungit runt som en liten yr höna. Det börja i skolan då jag måste printa å lämna in diverse papper för å hinna få allt klart till dimissionen. Tala med en lärare, två lärare, biblioteket, kansliet osv...
Jag ringde samtal till höger å vänster och fick briljera med min underbara finska (not), men har iaf fått nya tider så nu kan jag söka in till både Åbo å Hesa! :D

Sen fortsatte mitt yrande på stan, som blev en väldigt snabb vända. Sen hem å tvätta kläder, fundera vad ja ska ha med på resan, vad som ännu måst fixas i lägenheten innan jag sticker iväg, skriva jobbansökan m.m.

Sedan var det då dags för dansträningar. Dom gick väl sådär. Jag kände mig int riktigt på topp, jag hann aldrig riktigt lugna ner mig innan jag for iväg, vilket gjorde att jag hade ganska svårt att koncentrera mig. Å det gick int å dölja då man har en så bra tränare som man har, som märkte det å sa åt mig i stil med "Miriam, det känns som att du e mindre fokuserad än vanligt".....eeeh....jaa det var jag. Och jag insåg hur svårt det var att hitta fokus då man från början e "nån annanstans".
De sista 2 minutrarna kanske jag lyckades lite bättre med det :D

Men vad lärde jag mig av detta? Jo, att sluta stressa just innan jag ska träna. Man får väl helt enkelt knycka en kvart av sin "dyrbara" tid å börja förbereda sig mentalt, så man int behöver göra det PÅ träningen, som idag :)
Å så får jag ge det en ny chans imorgon! :D Då ska ja träna så hårt att det räcker för den lååånga veckan jag kommer att missa :/ (va konstigt det kommer å vara)

Denna dag var så här, morgondagen kan bli bättre :D

(¯`v´¯)
 `·.¸.·´ 
   (¸.·´¨)¸¸.·¨ ¯`·♥


RSS 2.0